Σας προσκαλούμε σε μια διαδικτυακή δράση στα πλαίσια της συνεργασίας μας με την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Καθώς μένουμε ασφαλείς για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας, είναι μια ευκαιρία να αναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας και να θέσουμε νέους, να εξελιχθούμε και να ανακαλύψουμε νέα πεδία.

12 Οκτωβρίου | International Day of the Girl Child | 16.00

Την Παγκόσμια Ημέρα του Κοριτσιού Παιδιού, 11 Οκτωβρίου, ενισχύστε τις φωνές και τα δικαιώματα των κοριτσιών παντού. 

Το θέμα για φέτος, «Η φωνή μου, το ισότιμο μέλλον μας», φαντάζεται ξανά έναν καλύτερο κόσμο εμπνευσμένο και καθοδηγούμενο από έφηβες κοπέλες, ως μέρος του παγκόσμιου κινήματος Ισότητας Γενιάς.Τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο απαιτούν μια ζωή χωρίς βία με βάση το φύλο, πρόσβαση στην υγεία, δεξιότητες, αναγνώριση και επενδύσεις ως ηγέτες της κοινωνικής αλλαγής.Η ενδυνάμωση των γυναικών και των κοριτσιών και η προώθηση της ισότητας των φύλων είναι ζωτικής σημασίας για την επιτάχυνση της βιώσιμης ανάπτυξης. Ο τερματισμός όλων των μορφών διακρίσεων σε βάρος γυναικών και κοριτσιών δεν είναι μόνο βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά έχει επίσης πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα σε όλους τους άλλους αναπτυξιακούς τομείς.

 

15 Οκτωβρίου | World Food Day | 16.00

Τα συστήματα γεωργικών τροφίμων απασχολούν 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο οικονομικό τομέα. Επιπλέον, ο τρόπος με τον οποίο παράγουμε, καταναλώνουμε και, δυστυχώς, σπαταλάμε τρόφιμα επιφέρει ένα μεγάλο αντίκτυπο στον πλανήτη μας, ασκώντας περιττή πίεση στους φυσικούς πόρους, το περιβάλλον και το κλίμα. Η παραγωγή τροφίμων συχνά υποβαθμίζει ή καταστρέφει τους φυσικούς βιότοπους και συμβάλλει στην εξαφάνιση των ειδών. Μια τέτοια αναποτελεσματικότητα, μας κοστίζει τρισεκατομμύρια δολάρια, αλλά, το πιο σημαντικό, τα σημερινά συστήματα αγροδιατροφής εκθέτουν βαθιές ανισότητες και αδικίες στην παγκόσμια κοινωνία μας. Τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούν να αγοράσουν υγιεινές δίαιτες, ενώ το υπερβολικό βάρος και η παχυσαρκία συνεχίζουν να αυξάνονται παγκοσμίως.

29 Οκτωβρίου | Internet Day | 16.00

Μπορεί το διαδίκτυο μπορεί να μην ήταν δυνατό χωρίς ένα εκατομμύριο άλλες μνημειώδεις εφευρέσεις που ήρθαν πριν από αυτό, είναι δύσκολο όμως να βρεθεί οποιαδήποτε άλλη εφεύρεση που είχε τόσο μνημειώδη αντίκτυπο στην ανθρωπότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, από τις 29 Οκτωβρίου 2005, γιορτάζουμε την επέτειο της πρώτης μετάδοσης μέσω Διαδικτύου. Είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε τους ανθρώπους που βοήθησαν στην οικοδόμηση του διαδικτύου, ενώ παράλληλα μας έδωσε μια στιγμή να σκεφτούμε όλους τους τρόπους με τους οποίους άλλαξε τη ζωή μας για πάντα.