Εργαστήρια Εκμάθησης Κώδικα!

Κάθε κύκλος αποτελείται από 24 εργαστήρια 2 διδακτικών ωρών το καθένα, μία φορά την εβδομάδα.

Στα CODING WORKSHOPS μαθαίνουμε και εξερευνούμε τις βασικές αρχές του προγραμματισμού με διασκεδαστικό και βιωματικό τρόπο. Εξασκούμε την λογική, την δημιουργικότητα, την αλγοριθμική καθώς και την αναλυτική μας σκέψη. Μαθαίνουμε πως να αντιμετωπίζουμε και να επιλύουμε προγραμματιστικά προβλήματα. Ακόμη, δημιουργούμε και μοιραζόμαστε τα έργα μας στην κοινότητα του Scratch με σκοπό να περάσουν στο προγραμματιστικό περιβάλλον και τη γλώσσα προγραμματισμού της Python. Βελτιώνουμε τις ομαδοσυνεργατικές μας ικανότητες και κατανοούμε την αξία και την σπουδαιότητα του coding. Λαμβάνουμε την απαραίτητη εμπειρία για να εισέλθουμε δυναμικά στον κόσμο των υπολογιστών και να συνεχίσουμε το ταξίδι μας

Στα εργαστήρια κώδικα ακολουθούμε τα σχέδια εργαστηρίων της Eduact, με εργαλεία το Scratch και την Python, που έχει στόχο να κάνει προσιτές στα παιδιά τις κυριότερες έννοιες του προγραμματισμού και της επιστήμης των υπολογιστών. Μαθαίνουμε δηλαδή με τρόπο παιγνιώδη και αρτιστικό τα βασικά της πληροφορικής και συγκεκριμένα του προγραμματισμού. Τα εργαστήρια του κώδικα απευθύνονται σε παιδιά Ε’ δημοτικού μέχρι B’ λυκείου.

Scratch Meets Python
Ε', ΣΤ' Δημοτικού & Α' Γυμνασίου

Μέσα από μοναδικές δραστηριότητες και εβδομαδιαίες προκλήσεις, τα παιδιά εξοικειώνονται με το προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch. Εισάγονται σταδιακά στον κόσμο του προγραμματισμού και των υπολογιστών, ενώ παράλληλα αποκτούν εφόδια απαραίτητα για το μέλλον.

Python Meets Reality
Α’ Γυμνασίου - B' Λυκείου

Μια βαθύτερη ενασχόληση με τον προγραμματισμό μέσω της γλώσσας προγραμματισμού Python. Εκμάθηση, σωστή χρήση και εφαρμογή βασικών δομών προγραμματισμού μέσα από πολλά και διασκεδαστικά παραδείγματα.

LevelUp with C#
Γ' Γυμνασίου - Γ' Λυκείου

Σε αυτή την σειρά εργαστηρίων κάνουμε Level Up με την βοηθεία της C#. Εδώ θα δούμε πιο προχωρημένες έννοιες και αρχές προγραμματισμού ενώ θα αναπτύξουμε ηλεκτρονικά παιχνίδια σε μεγαλύτερα project από ότι βλέπαμε μέχρι τώρα. Έτσι θα αποκτήσουμε δεξιότητες για το επαγγελματικό μας μέλλον και όχι μόνο.

Minecraft for Education

Το πρόγραμμα Minecraft: Education Edition βοηθάει τους μαθητές να προετοιμαστούν για το μελλοντικό επαγγελματικό περιβάλλον, καλλιεργώντας δεξιότητες όπως η κριτική σκέψη. Το ανοιχτό περιβάλλον μάθησης δίνει στους μαθητές την ελευθερία να πειραματιστούν, ενθαρρύνοντας την δημιουργική έκφραση και την επίλυση προβλήματος.

Υπάρχουν 5 διαφορετικά τμήματα στα οποία τα παιδιά διαχωρίζονται με βάση την ηλικία αλλά και την εμπειρία τους στον προγραμματισμό. Παρόλα αυτά για την συμμετοχή στα εργαστήρια κώδικα δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη επαφή με τον προγραμματισμό. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια στοιχειώδης εξοικείωση των παιδιών με τους υπολογιστές και την τεχνολογία.

Κάθε κύκλος αποτελείται από 24 εργαστήρια 2 διδακτικών ωρών το καθένα, μία φορά την εβδομάδα.

Τα workshops@ κώδικα έχουν σκοπό να εκπαιδεύσουν τα παιδιά ώστε αυτά να μπορούν να μαθαίνουν μόνα τους! Από την μία, τα workshops@ κώδικα προσφέρουν στοιχειώδεις γνώσεις. Από την άλλη, δρουν ως υπόστρωμα για πιο προχωρημένα θέματα. Επιπλέον, πρωταρχικός στόχος των workshops@ κώδικα είναι τόσο να παρακινήσουν τα παιδιά να εξερευνήσουν μόνα τους τις πτυχές της νέας αυτής επιστήμης, αλλά και να τα εμπνεύσουν για να δημιουργήσουν τα δικά τους προγράμματα. Τα workshops@ κώδικα λοιπόν προσφέρουν στα παιδιά το αρχικό κεφάλαιο σε γνώση και εμπειρία, ώστε αυτά να μπορέσουν στη συνέχεια να συνεχίσουν και μόνα τους την περιπλάνηση στον προγραμματισμό.

Δηλώστε Συμμετοχή

Οδηγίες εγγραφής στα Workshops* ρομποτικής

Για να δηλώσετε συμμετοχή στα Workshops* ρομποτικής της Eduact χρειάζεται να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  1. Συμπληρώνετε την αίτηση δόκιμου μέλους που βρίσκεται παρακάτω. Εντός της ίδιας μέρας θα σας αποσταλεί μήνυμα με τον μοναδικό κωδικού μέλους του παιδιού σας.
  2. Συμπληρώνετε την φόρμα εγγραφής εργαστηρίων για τον χώρο που επιθυμείτε να συμμετέχετε στα Workshops*.
  3. Στο πεδίο που σας ζητάει τον κωδικό μέλους, εισάγετε τον κωδικό που σας έχει αποσταλεί.
  4. Αφού πατήσετε υποβολή στην φόρμα, η εγγραφή σας στα Workshops* έχει ολοκληρωθεί.