Κλείστε θέση για τα νέα εργαστήρια Κώδικα!

 


Μην αγοράσετε απλά ένα βιντεοπαιχνίδι, αλλά φτιάξτε ένα!
Μην κατεβάσετε απλά την πιο πρόσφατη εφαρμογή, αλλά σχεδιάστε την!
Μην παίζετε απλά στα κινητά σας, προγραμματίστε τα!
Barack ObamaPresident of the United States of America, 2009-2017
Εργαστήρια Εκμάθησης Κώδικα 

 

Στα CODING WORKSHOPS μαθαίνουμε και εξερευνούμε τις βασικές αρχές του προγραμματισμού με διασκεδαστικό και βιωματικό τρόπο. Εξασκούμε την λογική, την δημιουργικότητα, την αλγοριθμική καθώς και την αναλυτική μας σκέψη. Μαθαίνουμε πως να αντιμετωπίζουμε και να επιλύουμε προγραμματιστικά προβλήματα. Ακόμηδημιουργούμε και μοιραζόμαστε τα έργα μας στην κοινότητα του Scratch με σκοπό να περάσουν στο προγραμματιστικό περιβάλλον και τη γλώσσα προγραμματισμού της Python. Βελτιώνουμε τις ομαδοσυνεργατικές μας ικανότητες και κατανοούμε την αξία και την σπουδαιότητα του coding. Λαμβάνουμε την απαραίτητη εμπειρία για να εισέλθουμε δυναμικά στον κόσμο των υπολογιστών και να συνεχίσουμε το ταξίδι μας 

 

Κάθε κύκλος αποτελείται από 24 εργαστήρια 2 διδακτικών ωρών το καθένα, μία φορά την εβδομάδα. 

python scratch
Ε', ΣΤ' Δημοτικού & Α' Γυμνασίου

Μέσα από μοναδικές δραστηριότητες και εβδομαδιαίες προκλήσεις, τα παιδιά εξοικειώνονται με το προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch. Εισάγονται σταδιακά στον κόσμο του προγραμματισμού και των υπολογιστών, ενώ παράλληλα αποκτούν εφόδια απαραίτητα για το μέλλον. Σταδιακά, όλες αυτές οι γνώσεις μεταφέρονται στο περιβάλλον της Python, το οποίο είναι πιο σύνθετο και απαιτητικό. Έτσι, σε σύντομο χρονικό διάστημα οι συμμετέχοντες έχουν γνωρίσει και δοκιμάσει δύο διαφορετικά περιβάλλοντα προγραμματισμού και έχουν αποκτήσει σχετική εμπειρία.  

 

Α’,Β' ‘& Γ' Γυμνασίου

Μια βαθύτερη ενασχόληση με τον προγραμματισμό μέσω της γλώσσας προγραμματισμού Python. Εκμάθηση, σωστή χρήση και εφαρμογή βασικών δομών προγραμματισμού μέσα από πολλά και διασκεδαστικά παραδείγματα. Τα παιδιά μαθαίνουν να δημιουργούν και να εφαρμόζουν προγράμματων σε ρομποτικούς μηχανισμούς όπως το LEGO MINDSTORMS EV3. Οι θεματικές αντλούνται από την καθημερινή ζωή αλλά και τα αγαπημένα ηλεκτρονικά παιχνίδια των παιδιών!

 

python reality
python reality

Τι είναι το Minecraft: Education Edition;

Πρόκειται για μια πλατφόρμα βασισμένη στην εκμάθηση μέσω του παιχνιδιού (game-based learning platform) η οποία προωθεί τη δημιουργικότητα τη συνεργασία και τη διαδικασία επίλυσης προβλήματος σε ένα συναρπαστικό ψηφιακό περιβάλλον όπου ο μόνος περιορισμός είναι η φαντασία σου. Μέσα από μαθήματα βασισμένα στη μέθοδο project, οι μαθητές καλλιεργούν σημαντικές δεξιότητες του 21ου αιώνα, όπως η δημιουργική επίλυση προβλήματος και η ψηφιακή υπηκοότητα (digital citizenship).

Το πρόγραμμα Minecraft: Education Edition βοηθάει τους μαθητές να προετοιμαστούν για το μελλοντικό επαγγελματικό περιβάλλον, καλλιεργώντας δεξιότητες όπως η κριτική σκέψη. Το ανοιχτό περιβάλλον μάθησης δίνει στους μαθητές την ελευθερία να πειραματιστούν, ενθαρρύνοντας την δημιουργική έκφραση και την επίλυση προβλήματος.

10 ετών και άνω

Το αγαπημένο παιχνίδι μικρών και μεγάλων τώρα έρχεται να μας βοηθήσει στην εκμάθηση κώδικα! Aπό την επιστήμη των υπολογιστών έως τη μικτή πραγματικότητα, το Minecraft: Education Edition προσφέρει ατελείωτες ευκαιρίες για εξερεύνηση, αφήγηση ιστορίας (story telling) και ψηφιακή εκμάθηση.

 

‘Το οφείλουμε στους μαθητές μας, να φέρουμε το πάθος τους μέσα στην τάξη.’
-Chris Aviles, Fairhaven Schools, New Jersey

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κορίτσια και αγόρια 10 ετών και άνω από όλη την Ελλάδα. Τμήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε κύκλους οχτώ (8) εργαστηρίων, διάρκειας δύο (2) διδακτικών ωρών, μία φορά την εβδομάδα.

 

Τα εικαστικά έγιναν στο πλαίσιο του Erasmus+ και του προγράμματος Εuropean Solidarity Corps στο οποίο η eduACT έχει τη χαρά να συμμετέχει.

Covid Protocol

Στην Eduact δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται σε ένα περιβάλλον όπου απασχολούνται παιδιά, νεαρής ηλικίας, μέσω πρωτοκόλλων που πρέπει να εφαρμόζονται, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια όλων. Έτσι, τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον COVID- 19. Διαβάστε περισσότερα εδώ!

python reality

Εργαστήρια Κώδικα – Συχνές Ερωτήσεις

Ο κώδικας (code) είναι οι απαραίτητες εντολές-οδηγίες γραμμένες σε γλώσσα προγραμματισμού που περιέχει κάθε πρόγραμμα. Coding ονομάζεται η διαδικασία συγγραφής κώδικα.
Ακολουθούμε τα σχέδια εργαστηρίων της eduACT, με εργαλεία το Scratch και την Python, που έχει στόχο να κάνει προσιτές στα παιδιά τις κυριότερες έννοιες του προγραμματισμού και της επιστήμης των υπολογιστών. Μαθαίνουμε δηλαδή με τρόπο παιγνιώδη και αρτιστικό τα βασικά της πληροφορικής και συγκεκριμένα του προγραμματισμού.
Ο κύκλος εργαστηρίων κώδικα ξεκινά την εβδομάδα 27/09 - 02/10/2021
Χρησιμοποιούμε το scratch. Αυτή είναι μια γλώσσα φτιαγμένη καθαρά για διδακτικούς σκοπούς, εύκολη στην εκμάθηση και χρήση, ενώ ταυτόχρονα ισχυρή και ευέλικτη. Οι εντολές της έχουν την μορφή τούβλων που σέρνονται (drag-and-drop) και κολλάνε μεταξύ τους. Η γλώσσα αυτή παρέχει έναν άριστο οπτικό τρόπο εξοικείωσης με τον προγραμματισμό, ενώ είναι ιδιαίτερα φιλική προς τον χρήστη.
Όχι. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια στοιχειώδης εξοικείωση των παιδιών με τους υπολογιστές και την τεχνολογία.
Υπάρχουν δύο τμήματα, ένα για παιδιά Δ, Ε και ΣΤ δημοτικού (Scratch meets Python) και ένα για παιδιά γυμνασίου(Python meets Reality).
Τα workshops@ κώδικα ολοκληρώνονται σε 24 συναντήσεις.
Διαρκεί συνολικά μία ώρα και τριάντα λεπτά
Έχοντας κάποιος ολοκληρώσει τον κύκλο εργαστηρίων κώδικα, γνωρίζει τα βασικά για το coding. Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι έχει αποκτήσει αρκετή εμπειρία ώστε να πειραματίζεται, να ανακαλύπτει μόνος του καινούριες γνώσεις και να δημιουργεί ολοκληρωμένα έργα scratch.
Τα workshops@ κώδικα έχουν σκοπό να εκπαιδεύσουν τα παιδιά ώστε αυτά να μπορούν να μαθαίνουν μόνα τους! Από την μία, τα workshops@ κώδικα προσφέρουν στοιχειώδεις γνώσεις. Από την άλλη, δρουν ως υπόστρωμα για πιο προχωρημένα θέματα. Επιπλέον, πρωταρχικός στόχος των workshops@ κώδικα είναι τόσο να παρακινήσουν τα παιδιά να εξερευνήσουν μόνα τους τις πτυχές της νέας αυτής επιστήμης, αλλά και να τα εμπνεύσουν για να δημιουργήσουν τα δικά τους προγράμματα. Τα workshops@ κώδικα λοιπόν προσφέρουν στα παιδιά το αρχικό κεφάλαιο σε γνώση και εμπειρία, ώστε αυτά να μπορέσουν στη συνέχεια να συνεχίσουν μόνα τους την περιπλάνηση στον προγραμματισμό.

Τα παιδιά που συμμετέχουν δουλεύουν σε μικρά γκρουπ ακολουθώντας ένα ειδικά σχεδιασμένο για την ηλικία τους κύκλο εργαστηρίων ο οποίος ολοκληρώνεται σε 24 συναντήσεις διάρκειας ενός διδακτικού διώρου η κάθε μία. Κύκλοι εργαστηρίων για παιδιά που ξεκινούν τώρα ή που συμμετείχαν σε προηγούμενο κύκλο εργαστηρίων!

Οδηγίες εγγραφής στα Workshops* κώδικα

Για να δηλώσετε συμμετοχή στα Workshops* κώδικα της Eduact χρειάζεται να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  1. Συμπληρώνετε την αίτηση δόκιμου μέλους που βρίσκεται παρακάτω. Εντός της ίδιας μέρας θα σας αποσταλεί μήνυμα με τον μοναδικό κωδικού μέλους του παιδιού σας.
  2. Συμπληρώνετε την κατάλληλη φόρμα με τον χώρο που επιθυμείτε να συμμετέχετε στα Workshops*.
  3. Στο πεδίο που σας ζητάει τον κωδικό μέλους, εισάγετε τον κωδικό που σας έχει αποσταλεί.
  4. Αφού πατήσετε υποβολή στην φόρμα, η εγγραφή σας στα Workshops* έχει ολοκληρωθεί.

Δηλώστε Συμμετοχή

Δοκιμαστικά Εργαστήρια

 

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Διέυθυνση: Τσιμισκή 136, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: +30.6984.332342
Email
: info@eduact.org


 

 

 

 

Eduact Platia- (Nέο κτήριο ΧΑΝΘ)

 

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Διέυθυνση: Τσιμισκή 136, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: +30.6984.332342
Email
: info@eduact.org