Κλείστε ραντεβού για μια διαδικτυακή επίσκεψη με το σχολείο σας

2311 286 369

Σας προσκαλούμε σε μια διαδικτυακή δράση στα πλαίσια της συνεργασίας μας με την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Καθώς μένουμε ασφαλείς για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας, είναι μια ευκαιρία να αναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας και να θέσουμε νέους, να εξελιχθούμε και να ανακαλύψουμε νέα πεδία.

Φεβρουάριος : African American History Month 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες γιορτάζουν τον Μήνα Αφροαμερικανικής Ιστορίας, γνωστό και ως Μήνας Μαύρης Ιστορίας. Αυτός ο ετήσιος εορτασμός αναγνωρίζει τα σημαντικά επιτεύγματα των Αφροαμερικανών στην ιστορία των ΗΠΑ.

Το 1926, μόλις 61 χρόνια μετά την κατάργηση της δουλείας, η Ένωση για τη Μελέτη της Ζωής και της Ιστορίας των Νέγρων αποφάσισε να χορηγήσει μια εθνική εβδομάδα αφιερωμένη στην ιστορία των Μαύρων τον Φεβρουάριο, που συμπίπτει με τα γενέθλια του Αβραάμ Λίνκολν και του Φρέντερικ Ντάγκλας.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, η επιτυχία του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα και η αυξανόμενη συνειδητοποίηση της ταυτότητας των μαύρων οδήγησε πολλά κολέγια των ΗΠΑ να αρχίσουν να διδάσκουν αφροαμερικανική ιστορία, η οποία μέχρι τότε είχε αγνοηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Το 1976 ο Πρόεδρος Τζέραλντ Φορντ αναγνώρισε επίσημα τον Μήνα Μαύρης Ιστορίας καλώντας το κοινό «να αδράξει την ευκαιρία για να τιμήσει τα πολύ συχνά παραμελημένα επιτεύγματα των μαύρων Αμερικανών σε κάθε τομέα της προσπάθειας σε όλη την ιστορία.

International Day of Women and Girls in Science

Ένα σημαντικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων έχει διατηρηθεί όλα αυτά τα χρόνια σε όλα τα επίπεδα της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών (STEM) σε όλο τον κόσμο. Παρόλο που οι γυναίκες έχουν σημειώσει τεράστια πρόοδο προς την αύξηση της συμμετοχής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται σε αυτούς τους τομείς.

Η ισότητα των φύλων ήταν πάντα ένα βασικό ζήτημα για τα Ηνωμένα Έθνη. Η ισότητα των φύλων και η ενδυνάμωση των γυναικών και των κοριτσιών θα συμβάλλουν καθοριστικά όχι μόνο στην οικονομική ανάπτυξη του κόσμου, αλλά και στην πρόοδο σε όλους τους στόχους και τους στόχους της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Η 20η Φεβρουαρίου γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης από το 2009. Μια βασική αρχή για ειρηνική και ευημερούσα συνύπαρξη εντός και μεταξύ των εθνών ορίζεται ως Κοινωνική Δικαιοσύνη σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Οι αρχές της Κοινωνικής Δικαιοσύνης υποστηρίζονται για την προώθηση της ισότητας των φύλων ή των δικαιωμάτων των αυτόχθονων πληθυσμών και των μεταναστών. Η προώθηση της ανάπτυξης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μέσω της Κοινωνικής Δικαιοσύνης είναι η βασική αξία του ΟΗΕ.