Workshops Train Your Brain
Εξασκούμε τους νέους μέσα από δραστηριότητες για να οικοδομήσουν και να διατηρήσουν γνωστικές δεξιότητες, δίνουμε τα κατάλληλα εφόδια για τους μελλοντικούς επαγγελματίες.
Συνεχίζοντας την προσπάθεια μας να καλλιεργήσουμε σε όλους τους νέους τις δεξιότητες του 21ου αιώνα, η Eduact εντάσσει στα προγράμματα της το Train your Brain.
Η πρόκληση μας είναι να αξιοποιήσουμε την συνεχόμενη αλλαγή και ανάπτυξη του μυαλού μας και να την κατευθύνουμε με τρόπους που μπορούν να ενισχύσουν τη συνολική μας απόδοση και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής μας.
Δεδομένου ότι ο εγκέφαλος είναι η πιο πολύπλοκη μηχανή στη γη, αυτό δεν είναι απλό έργο. Η ανάληψη νέων δραστηριοτήτων που μας αναγκάζει να σκεφτόμαστε και να μαθαίνουμε και να απαιτούμε συνεχή πρακτική μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ενισχύσουμε τον εγκέφαλό μας.
Πηγαίνουμε σε ένα γυμναστήριο για να εκπαιδεύσουμε τους μυς, τρέχουμε ή περπατάμε για να οικοδομήσουμε την αντοχή μας, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε για να εκπαιδεύσουμε τον εγκέφαλό σας; Στην Eduact “γυμνάζουμε” το μυαλό μας, εξοπλίζουμε με τις απαραίτητες δεξιότητες τους πολίτες του μέλλοντος.
Το Train Your Brain είναι μια διεπιστημονική δραστηριότητα, βασισμένη στις αρχές της μη τυπικής εκπαίδευσης στις οποίες επικαλύπτονται γνωστικές και φυσικές πρακτικές.
Με τη χρήση νέων εργαλείων και τεχνικών όπως είναι οι αρχές αλγοριθμικής σκέψης, σεναρίων ηγεσίας, ασκήσεων συνεργατικότητας και ομαδικότητας, δημιουργούμε ένα περιβάλλον βέλτιστων συνθηκών για τους νέους ώστε να καλλιεργήσουν το δικό τους μοναδικό σετ δεξιοτήτων, μέσω σεναρίων οικοδόμησης χαρακτήρα και αλληλεπιδράσεων σε ομάδες.
Σκοπός μας είναι να καλλιεργήσουμε την αυτοπεποίθηση και την συνεργατικότητα στα πλαίσια ραγδαίας αλλαγής και καινοτομίας δημιουργώντας ένα εξατομικευμένο σετ δεξιοτήτων, μέσω σεναρίων οικοδόμησης χαρακτήρα και ομαδικών αλληλεπιδράσεων.
Έχοντας διαρκώς στον πυρήνα του Train Your Brain:
- Ανάληψη πρωτοβουλιών.
- Διαχείριση συγκρούσεων.
- Αποτελεσματική ρύθμιση των συναισθημάτων.
- Συλλογική ανατροφοδότηση, θεμελιώνοντας έτσι ένα πλαίσιο προσέγγισης της αυτογνωσίας.