Σας προσκαλούμε σε μια διαδικτυακή δράση στα πλαίσια της συνεργασίας μας με την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Καθώς μένουμε ασφαλείς για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας, είναι μια ευκαιρία να αναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας και να θέσουμε νέους, να εξελιχθούμε και να ανακαλύψουμε νέα πεδία.

4 Μαΐου: Star Wars day 17.00-18.00

Η κυκλοφορία του "Star Wars" του 1977 άλλαξε για πάντα το Hollywood . Τέσσερις δεκαετίες αργότερα και όλοι παραμένουν γοητευμένοι.

Η πρώτη οργανωμένη Ημέρα του Star Wars έλαβε χώρα στο Τορόντο το 2011. Η εκδήλωση περιελάμβανε ένα «Trilogy Trivia Game Show» έναν διαγωνισμό κοστουμιών, και μια προβολή ταινιών αφιερωμένει σε θαυμαστές. Στα τέλη του 2012, η Disney αγόρασε το Lucasfilm και έκτοτε έχει γίνει επίσημα και γιορτή των Disneyland και Walt Disney World.

9  Μαΐου: Mothers' day 17.00-18.00

Η «Ημέρα της Μητέρας» είναι μια γιορτή που τιμά τη μητρότητα που γιορτάζεται σε διάφορες μορφές σε όλο τον κόσμο. Η αμερικανική ενσάρκωση της Ημέρας της Μητέρας δημιουργήθηκε από την Άννα Τζάρβις το 1908 και έγινε επίσημη εορτή στις ΗΠΑ το 1914.Η Τζάρβις αργότερα θα καταγγέλλει την εμπορευματοποίηση των διακοπών και πέρασε το τελευταίο μέρος της ζωής της προσπαθώντας να το αφαιρέσει από το ημερολόγιο. Ενώ οι ημερομηνίες και οι εορτασμοί ποικίλλουν, η Ημέρα της Μητέρας παραδοσιακά περιλαμβάνει την παρουσίαση μητέρων με λουλούδια, κάρτες και άλλα δώρα.

15 Μαΐου: International Family day 17.00-18.00

Κατά τη δεκαετία του 1980, τα Ηνωμένα Έθνη άρχισαν να εστιάζουν την προσοχή σε ζητήματα που σχετίζονται με την οικογένεια. Το 1983, βάσει των συστάσεων του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου, η Επιτροπή Κοινωνικής Ανάπτυξης στο ψήφισμά της σχετικά με τον ρόλο της οικογένειας στην αναπτυξιακή διαδικασία (1983/23) ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα να ευαισθητοποιήσει τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και κοινό των προβλημάτων και των αναγκών της οικογένειας, καθώς και των αποτελεσματικών τρόπων αντιμετώπισης αυτών των αναγκών.

Το 1993, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε με ψήφισμα (A / RES / 47/237) ότι η 15η Μαΐου κάθε έτους θα πρέπει να εορτάζεται ως η Διεθνής Ημέρα των Οικογενειών. Αυτή η ημέρα παρέχει την ευκαιρία να προωθηθεί η ευαισθητοποίηση για θέματα που σχετίζονται με οικογένειες και να αυξηθεί η γνώση των κοινωνικών, οικονομικών και δημογραφικών διαδικασιών που επηρεάζουν τις οικογένειες.