Σας προσκαλούμε σε μια διαδικτυακή δράση στα πλαίσια της συνεργασίας μας με την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Καθώς μένουμε ασφαλείς για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας, είναι μια ευκαιρία να αναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας και να θέσουμε νέους, να εξελιχθούμε και να ανακαλύψουμε νέα πεδία.

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου : Talk about: World Braille Day στις 15.00-16.00

Η γραφή Braille, που πήρε το όνομά του εφευρέτη της στη Γαλλία του 19ου αιώνα, Louis Braille, χρησιμοποιείται από τυφλούς και ανθρώπους με μερική όραση για να διαβάσει τα ίδια βιβλία και περιοδικά με αυτά που εκτυπώνονται σε μια οπτική γραμματοσειρά.
Η Braille είναι απαραίτητη στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, της ελευθερίας της έκφρασης και της γνώμης, καθώς και της κοινωνικής ένταξης, όπως αντικατοπτρίζεται στο άρθρο 2 της Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. 

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου : Talk about: Human Trafficking Awareness Day στις 15.00-16.00

Η εμπορία ανθρώπων, καθώς επίσης γνωστή και ως εμπορία ανθρώπων ή σύγχρονη δουλεία, είναι ένα έγκλημα στο οποίο η βία, η απάτη ή ο καταναγκασμός χρησιμοποιείται για εξ' αναγκασμό του ατόμου. Αυτή η εμπορία ανθρώπων αποτελεί παγκόσμια απειλή . Οι διακινητές αρνούνται σε σχεδόν 25 εκατομμύρια ανθρώπους το θεμελιώδες δικαίωμά τους στην ελευθερία, αναγκάζοντάς τους να ζουν σκλάβοι και να δουλεύουν για το κέρδος του εκμεταλλευτή τους.

Σάββατο 16 Ιανουαρίου : Talk about: National Religious Freedom Day στις 15.00-16.00 

Η Εθνική Ημέρα Θρησκευτικής Ελευθερίας κάθε χρόνο εορτάζει την ημέρα που υπογράφηκε το Καταστατικό της Βιρτζίνια για τη Θρησκευτική Ελευθερία στις 16 Ιανουαρίου 1786. Είναι η θρησκευτική πίστη δικαίωμα του καθενός ή αποτελεί υποχρέωση για κάποιους;

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου: Talk about: Martin Luther King Jr. Day στις 15.00-16.00

Ντοκιμάντέρ: I have a dream ...

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου: Talk about: International Day of Education στις 15.00-16.00

Η εκπαίδευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα
Το δικαίωμα στην εκπαίδευση κατοχυρώνεται στο άρθρο 26 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η δήλωση απαιτεί δωρεάν και υποχρεωτική στοιχειώδη εκπαίδευση. Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που υιοθετήθηκε το 1989, προχωρεί περαιτέρω στο ότι οι χώρες θα κάνουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση προσβάσιμη σε όλους.