Σας προσκαλούμε σε μια διαδικτυακή δράση στα πλαίσια της συνεργασίας μας με την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Καθώς μένουμε ασφαλείς για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας, είναι μια ευκαιρία να αναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας και να θέσουμε νέους, να εξελιχθούμε και να ανακαλύψουμε νέα πεδία.

15-21 Νοεμβρίου | Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας

Παρακολούθηση ομιλιών έμπνευσης, συζήτηση έναρξης και πρώτα βήματα μέσα από ομιλίες TED, στιγμή για προβληματισμό και παρότρυνση!

Η ετήσια Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας (GLOBAL ENTREPRENEURSHIP WEEK) θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 14 Νοεμβρίου 2021 σε περισσότερες από 170 χώρες με περισσότερες από 35.000 εκδηλώσεις. Ο στόχος είναι να διευκολύνει οποιονδήποτε από όπου κι αν βρίσκεται να ξεκινήσει και να κλιμακώσει τις επιχειρήσεις του. Το Παγκόσμιο Δίκτυο Επιχειρηματικότητας (GEN) υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, μεταξύ άλλων εταίρων, και επιδιώκει να γιορτάσει, να υποστηρίξει, να συνδέσει και να εκπαιδεύσει τους επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο.

 

 

16 Νοεμβρίου | Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Ανοχής

Θα βρεθεί η έμπνευση στα παιδιά να γίνουν οι καινοτόμοι του μέλλοντος;

«The Boy Who Harnessed The Wind» είναι μια ταινία που βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Γουίλιαμ Καμκγουάμπα (Μάξγουελ Σίμπα), ενός 13χρονου αγοριού που ζει σε ένα μικρό χωριό στο Μαλάουι της Αφρικής, ο οποίος δημιούργησε μια συσκευή που θα αποκαθιστούσε τη γη και θα έσωζε τους ανθρώπους του αφού πλημμύρες κατέστρεψαν τα σιτηρά τους. Να περιμένετε θλιβερές στιγμές, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων σημαντικών θανάτων. Υπάρχουν επίσης μερικές βίαιες ακολουθίες: Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ξυλοκόπησαν έναν αρχηγό του χωριού και κλέφτες εισβάλλουν σε ένα σπίτι, απειλώντας δύο γυναίκες. Ακούγονται πολλές κατάρες, όπως «κατάρα», «κόλαση», «ταύροι--τ». Πηγαίο υλικό της ταινίας είναι το ομώνυμο βιβλίο του Kamkwamba. Στην ταινία μιλιούνται τόσο αγγλικά όσο και Chewa (με υπότιτλους), η οποία έχει ξεκάθαρα, έντονα θέματα επιμονής, θάρρους, περιέργειας και ακεραιότητας.

19 Νοεμβρίου | Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

«Γυναίκες και κορίτσια στο STEM και την Επιχειρηματικότητα»

με την κα Aisha Bowe, πρώην επιστήμονα πυραύλων της NASA, κινητήρια ομιλήτρια και ιδρυτή και διευθύνουσα σύμβουλο της STEMBoard, μιας εταιρείας λύσεων μηχανικής που κατατάχθηκε στο πρώτο μισό της λίστας με τις 5.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Αμερική του περιοδικού Inc. 2020. Την ίδια χρονιά, ως απάντηση στο COVID-19, η Aisha δημιούργησε το LINGO, ένα πρακτικό κιτ κωδικοποίησης που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να χτίζουν στο σπίτι. Ως μηχανικός αεροδιαστημικής που ξεκίνησε το πτυχίο της με την προ-άλγεβρα σε ένα κοινοτικό κολέγιο, η Aisha έχει μια αποστολή να βοηθήσει τους νέους να σπάσουν τα στερεότυπα, να σταματήσουν να εσωτερικεύουν ψευδείς διηγήσεις και να ακολουθήσουν σταδιοδρομία στο STEM.

Για αυτήν τη συζήτηση, η κα Bowe θα μοιραστεί τις γνώσεις της σχετικά με την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών και των κοριτσιών στις σταδιοδρομίες STEM και την προώθηση της ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Θα αντιμετωπίσει τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην τεχνολογία, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και θα μοιραστεί πιθανές λύσεις για να βοηθήσει τις γυναίκες να εξελιχθούν ως επαγγελματίες STEM.

Αυτή η εικονική εκδήλωση, την οποία συντονίζει η Δρ. Marily Nika, AI Product Lead στο Σαν Φρανσίσκο και ιδρύτρια και συνεπικεφαλής του Greek Women in Tech Lean In Circle, θα περιλαμβάνει μια διαδραστική συζήτηση με τα μέλη του κοινού και θα διεξαχθεί στα αγγλικά.

Απαιτείται εγγραφή στο: https://statedept.zoomgov.com/meeting/register/vJItf-GvrjwoEiH7g7i5zJTVA_JgoPiOV5Y