Για 2η φορά ο Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης με την υποστήριξη της Eduact διοργανώνει το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ροµποτικής, Έρευνας και Καινοτοµίας FLL του Δήµου Αµπελοκήπων-Μενεµένης, με θέμα την Ενέργεια SUPERPOWERED!

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των τάξεων του Δημοτικού και Γυμνασίου του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία 20 ομάδων εργασίας, με τη συμμετοχή 100 μαθητών/τριών Δημοτικού και 70 μαθητών/τριών Γυμνασίου. Οι ομάδες αυτές θα προετοιμαστούν μέσα από 8 συναντήσεις/workshops ρομποτικής στις οποίες θα ερευνήσουν και θα κατασκευάσουν εναλλακτικούς και καινοτόμους τρόπους παραγωγής, διανομής και εξοικονόμησης ενέργειας στην κοινότητα τους! 

 

Η διαδικασία των εγγραφών θα γίνει από την Eduact σε συνεργασία με τον Δήμο και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η οργάνωση, ο συντονισμός του προγράμματος αλλά και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια θα γίνουν από την Eduact σε χώρους που θα παραχωρήσει ο δήμος στη Δημοτική Κοινότητα Αμπελοκήπων και στη Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το μεγάλο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FLL σε χώρο του Δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης, παρουσία του δημάρχου και άλλων επισήμων. Στο Φεστιβάλ, οι ομάδες θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της καταπληκτικής δουλειάς και προετοιμασίας τους, και θα βραβευτούν για όσα κατάφεραν! 

Οδηγίες εγγραφής

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και STEM Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης χρειάζεται να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  1. Συμπληρώστε την φόρμα δήλωσης συμμετοχής.
  2. Στο πεδίο που σας ζητάει τον κωδικό μέλους, εισάγετε τον κωδικό αν είστε ήδη μέλος, αλλιώς αφήνετε κενό.
  3. Αφού πατήσετε υποβολή στην φόρμα, η δήλωση συμμετοχής σας στο πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  4. Θα πρέπει να επαναλάβετε την διαδικασία για την συμμετοχή επιπλέον παιδιών
  5. Μπορείτε να δηλώσετε μόνο στην περιοχή σας

Οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν! Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον!

*Μπορείτε να δηλώσετε μόνο στην περιοχή σας.
**Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά μόνο του δήμου.

Χρονοδιάγραμμα:

Διαδικασία εγγραφών: Έως 02/04/2023 23.59

Προετοιμασία ομάδων: 8 workshops, 1 ανά εβδομάδα, Από 03/04/2023 μέχρι 08/06/2023

Διοργάνωση:

Σχετικά Άρθρα: