Για 3η συνεχόμενη φορά ο Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης με την υποστήριξη του Εκπαιδευτικού οργανισμού Eduact διοργανώνει το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ροµποτικής, Έρευνας και Καινοτοµίας FLL του Δήµου Αµπελοκήπων-Μενεµένης,  με θέμα τις Τέχνες – MASTERPIECE!

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκατόν πενήντα μαθητές/τριες όλων των τάξεων των Δημοτικών σχολείων και των Γυμνασίων του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Σκοπός είναι οι μαθητές/τριες με παιγνιώδη τρόπο να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία μάθησης, χρησιμοποιώντας την ρομποτική ως εργαλείο εξερεύνησης, μάθησης και ψυχαγωγίας.

Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε 26 ομάδες εργασίας. Η κάθε ομάδα με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών της Eduact θα πραγματοποιήσει 8 εβδομαδιαία εκπαιδευτικά εργαστήρια /workshops ρομποτικής. Οι μαθητές/τριες θα αναζητήσουν εναλλακτικούς και καινοτόμους τρόπους προσέγγισης της τεχνολογίας, των επιστημών και της τέχνης στην κοινότητα τους! Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια θα γίνουν από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Eduact σε χώρους που θα παραχωρήσει ο Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το μεγάλο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FLL σε χώρο του Δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης,στο οποίο οι ομάδες θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των εργασιών τους και θα βραβευτούν για όσα κατάφεραν!