Για 2η φορά ο Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης με την υποστήριξη της Eduact διοργανώνει το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ροµποτικής, Έρευνας και Καινοτοµίας FLL του Δήµου Αµπελοκήπων-Μενεµένης, με θέμα την Ενέργεια SUPERPOWERED! 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των τάξεων του Δημοτικού και Γυμνασίου του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία 20 ομάδων εργασίας, με τη συμμετοχή 100 μαθητών/τριών Δημοτικού και 70 μαθητών/τριών Γυμνασίου. Οι ομάδες αυτές θα προετοιμαστούν μέσα από 8 εβδομαδιαίες συναντήσεις/workshops ρομποτικής στις οποίες θα ερευνήσουν και θα κατασκευάσουν εναλλακτικούς και καινοτόμους τρόπους παραγωγής, διανομής και εξοικονόμησης ενέργειας στην κοινότητα τους!  

Η διαδικασία των εγγραφών θα γίνει από την Eduact σε συνεργασία με τον Δήμο και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η οργάνωση, ο συντονισμός του προγράμματος αλλά και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια θα γίνουν από την Eduact σε χώρους που θα παραχωρήσει ο δήμος στη Δημοτική Κοινότητα Αμπελοκήπων και στη Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης.  

Η συμμετοχή των μαθητών σε προγράμματα όπως το FLL, επομένως, έχει πολλαπλά οφέλη σε διάφορους τομείς της ζωής των παιδιών. Οι γνώσεις, οι δεξιότητες και οι εμπειρίες που αποκτούν μέσα από την ενασχόληση με το πρόγραμμα τους εφοδιάζει με τις κατάλληλες δεξιότητες του 21ου αιώνα, τους συνοδεύει στη μετέπειτα ζωή τους και τους προετοιμάζει ώστε να γίνουν οι επαγγελματίες του μέλλοντος.  

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το μεγάλο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FLL σε χώρο του Δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης, παρουσία του δημάρχου και άλλων επισήμων. Στο Φεστιβάλ, οι ομάδες θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της καταπληκτικής δουλειάς και προετοιμασίας τους, και θα βραβευτούν για όσα κατάφεραν!  

*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
**Μπορείτε να δηλώσετε μόνο στην περιοχή σας.
***Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά μόνο του δήμου. 

Χρονοδιάγραμμα:
Διαδικασία εγγραφών: Έως 02/04/2023 23.59 
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: 03/04/2023 

Μπορείτε να βρείτε την φόρμα εγγραφής εδώ.