Για 1η φορά ο Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης με την υποστήριξη της Eduact διοργανώνει το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ροµποτικής, Έρευνας και Καινοτοµίας FLL του Δήµου Αµπελοκήπων-Μενεµένης, με θέμα Cargo Connect!

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των τάξεων του Δημοτικού και Γυμνασίου του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία 20 ομάδων εργασίας, με τη συμμετοχή 110 μαθητών/τριών Δημοτικού και 30 μαθητών/τριών Γυμνασίου. Οι ομάδες αυτές θα προετοιμαστούν μέσα από 8 συναντήσεις/workshops ρομποτικής. Η θεματολογία των κατασκευών επιδείξεων θα είναι ελεύθερη.

Η διαδικασία των εγγραφών θα γίνει από την Eduact σε συνεργασία με τον Δήμο και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η προετοιμασία και οργάνωση του προγράμματος θα γίνει από την Eduact σε χώρους που θα παραχωρήσει ο Δήμος στη Δημοτική Κοινότητα Αμπελοκήπων και στη Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης.

Στο Φεστιβάλ εκπαιδευτικής Ρομποτικής FLL οι ομάδες θα παρουσιάσουν τις κατασκευές τους, παρουσία του δημάρχου και άλλων επισήμων, και θα βραβευτούν για τη συμμετοχή τους.

*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
**Μπορείτε να δηλώσετε μόνο στην περιοχή σας.
***Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά μόνο του δήμου.
Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας! Οι εγγραφές έχουν ολοκληρωθεί.


Χρονοδιάγραμμα:

Διαδικασία εγγραφών: 12/1 Έως 23/1/2022 23.59

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: 28/1/2022

Εναρκτήρια εκδήλωση: Διαδικτυακά, 5/2/2022

Προετοιμασία ομάδων: 8 workshops, 1 ανά εβδομάδα, Από 8/2/2022 έως 5/4/2022

Τελετή Λήξης-Παρουσιάσεις Κατασκευών και Βράβευση Συμμετεχόντων: Θεατρική Σκηνή «Σοφία Βέμπο» στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο (Μεγάλου Αλεξάνδρου 24,
Αμπελόκηποι)
-Πέμπτη 14/4 (Ε Δημοτικού-Γυμνάσιο)
-Παρασκευή 15/4 (Α'-Δ'  Δημοτικού)

Covid-19 Policy

Σε όλες τις συναντήσεις τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής για την ασφάλεια των παιδιών και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Σε περίπτωση απαγόρευσης διεξαγωγής εργαστηρίων βάσει νόμου ή υπουργικής απόφασης, υπάρχει η δυνατότητα μετατροπής του προγράμματος σε εξ αποστάσεως εργαστήρια και εκδηλώσεις μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Διοργάνωση:

*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
**Μπορείτε να δηλώσετε μόνο στην περιοχή σας.
***Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά μόνο του δήμου.
Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας! Οι εγγραφές έχουν ολοκληρωθεί.

Σχετικά Άρθρα: