Ενασχόληση με τη Ρομποτική και το STEAM πιο εύκολα από ποτέ!

 

Ρομποτική στο σχολείο, στον όμιλο, στο φροντιστήριο, στην γειτονιά, στο σπίτι

Μια νέα σχολική χρονιά, γεμάτη ρομποτική, προγραμματισμό και καινοτομία μέσα από τα προγράμματα της Eduact έχει ξεκινήσει! Σχολικές τάξεις, όμιλοι, φροντιστήρια, εργαστήρια δεξιοτήτων, διαγωνισμοί και φεστιβάλ έχουν προγραμματιστεί να προσφέρουν την απόλυτη εκπαιδευτική εμπειρία στους μαθητές της επικράτειας. Προηγούμενη γνώση ή εμπειρία δεν απαιτείται και μπορείτε όλοι να συμμετέχετε!

Διαγωνισμός Ρομποτικής & Καινοτομίας FIRST® LEGO® League 

Το FIRST® LEGO® League, είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (172915/2020) και μπορεί να υλοποιηθεί σε τάξη, σε όμιλο, σε φροντιστήριο ακόμα και σε παρέα φίλων. Το FLL εισάγει την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανική και τα μαθηματικά (STEM) σε παιδιά ηλικίας 4-16 μέσω διασκεδαστικής, συναρπαστικής, πρακτικής μάθησης. Οι συμμετέχοντες, δουλεύοντας σε ομάδες, αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων και πρώιμες επαγγελματικές δεξιότητες, ως μέλη ενός παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής. Η εκπαιδευτική αυτή εμπειρία κορυφώνεται με την συμμετοχή των παιδιών στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό αλλά και σε τοπικά φεστιβάλ ανάλογα με την ηλικιακή τους κατηγορία:

FLL DISCOVER (Ηλικίες: 4 - 6, Προσχολική ηλικία)

Μάθετε περισσότερα: https://firstlegoleague.gr/discover/ 

FLL EXPLORE (Ηλικίες: 6-  10, Α’ - Δ΄ Δημοτικού)

Μάθετε περισσότερα: https://firstlegoleague.gr/explore/ 

FLL CHALLENGE (Ηλικίες: 9 -16, Δ’ Δημοτικού- Α΄ Λυκείου)

Μάθετε περισσότερα: https://firstlegoleague.gr/challenge/ 

FTC - FIRST Tech Challenge (Ηλικίες:12-18, Γυμνάσιο-Λύκειο)

Μάθετε περισσότερα: https://educationunlimited.gr/ftc/ 

 

Φέτος, οι ομάδες θα αντιμετωπίσουν τις σημερινές παγκόσμιες προκλήσεις που σχετίζονται με τον Στόχο Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών υπ’αριθμόν 9. Ειδικότερα, θα ασχοληθούν με την δημιουργία ανθεκτικών και βιώσιμων υποδομών μεταφοράς και διαχείρισης φορτίου στο πλαίσιο της σεζόν CARGO CONNECT. Ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες να σκεφτούν τη μελλοντική βιωσιμότητα των μεταφορών, τους ενδυναμώνουμε, αναγνωρίζοντας πως είναι η επόμενη γενιά ηγετών και καινοτόμων.

 

Η εγγραφή ομάδων για όλες τις κατηγορίες FIRST® LEGO® League έχει ξεκινήσει. Επίσημος διοργανωτής είναι αποκλειστικά ο εκπαιδευτικός οργανισμός Eduact και χρυσοί χορηγοί προγραμμάτων του οργανισμού οι: ΤΙΤΑΝ, Ελληνικός Χρυσός, KLEEMANN.

Φτιάξτε την δική σας ομάδα: https://firstlegoleague.gr

Υποστηρίζουμε την πρόσβαση στην επιστήμη σε σχολεία της επικράτειας

Η Eduact υποστηρίζει την υλοποίηση του προγράμματος σε σχολεία  υπό εκπροσωπούμενων και απομακρυσμένων κοινοτήτων στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων μέσω του STEM Equity Community Innovation.

Για τους λοιπούς ενδιαφερόμενους για εργαστήριο δεξιοτήτων, καταβάλει κάθε προσπάθεια εξοπλισμού όσο το δυνατόν περισσότερων σχολείων. 

Εκδηλώστε ενδιαφέρον εδώ

MEDIA CONTACT: 

Τηλ: (+30) 231 128 6369

press@eduact.org