Ανακοινώνοντάς το ως μέρος του συστήματος μάθησης της LEGO®, η LEGO® Education παρουσιάζει το SPIKE Essential. Ο στόχος της νέας λύσης, να ενασχοληθούν οι μαθητές με το STEAM μέσω παιχνιδιάρικων μαθησιακών εμπειριών, βάζοντάς τους στο δρόμο ώστε να γίνουν δυνατοί, ανεξάρτητοι στοχαστές. Στα Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της Eduact, το SPIKE Essential θέτει τους μαθητές στην ενασχόληση με την πρακτική διερεύνηση των εννοιών του STEAM. Παράλληλα υποστηρίζεται η εκμάθηση γραφής, ανάγνωσης και μαθηματικών αλλά και η κοινωνικο-συναισθηματική τους ανάπτυξή.

Η Eduact έχει ήδη προμηθευτεί μέσω του επιστημονικού της συνεργάτη, O3 Out of the Ordinary, το LEGO® Education SPIKE ™ Essential για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου (Α’ - ΣΤ’ Δημοτικού) για να πυροδοτήσει τον ενθουσιασμό για τη μάθηση STEAM μέσω παιχνιδιάρικης επίλυσης προβλημάτων και αφήγησης ιστοριών.

Γνωρίστε το LEGO Learning System

Το Σύστημα Εκμάθησης LEGO συναντά κάθε μαθητή μας όπου βρίσκεται στο ταξίδι του στη μάθηση και του παραδίδει τα μαθησιακά αποτελέσματα που θα κάνουν διαχρονικές τις ικανότητές τους. Ο κλιμακούμενος σχεδιασμός του, μαζί με τους εξατομικευμένους πόρους επαγγελματικής ανάπτυξης, καθιστά εύκολη την εφαρμογή του σε επίπεδο τάξης, σχολείου ή περιοχής - όλα ταυτόχρονα ή εισάγοντας μεμονωμένες λύσεις με την πάροδο του χρόνου. Συνδυάζοντας το τεχνολογικά ενισχυμένο LEGO® Education SPIKE ™ Portfolio και τις μη τεχνολογικές λύσεις LEGO® Education BricQ Motion, το Σύστημα Εκμάθησης κάνει τις αφηρημένες έννοιες πιο απτές καθώς οι μαθητές προχωρούν από απλές εξερευνήσεις στην αντιμετώπιση ολοένα και πιο πολύπλοκων προκλήσεων του πραγματικού κόσμου. Με απεριόριστες δυνατότητες για παιχνιδιάρικη πρακτική εκμάθηση STEAM, οι μαθητές γίνονται δια βίου μαθητές με αυτοπεποίθηση.

Ο Esben Stærk, πρόεδρος της LEGO Education, δήλωσε: «Με την κυκλοφορία του SPIKE Essential είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα εκμάθησης που εμπλουτίζει τη διδακτική και μαθησιακή εμπειρία. Σε μια εποχή που όλοι επανεξετάζουν τη μάθηση, πιστεύουμε ότι το σύστημα εκμάθησης της LEGO θα προκαλέσει χαρά και αγάπη για τη μάθηση στους μαθητές που δεν σταματούν ποτέ». Είμαστε υπερήφανοι να χρησιμοποιούμε τέτοια εργαλεία στα εργαστήριά μας.

Το SPIKE Essential, η νέα λύση της LEGO Education

Το SPIKE Essential προσφέρει παιχνιδιάρικες εμπειρίες μάθησης στις οποίες οι μαθητές λύνουν προβλήματα μέσω της αφήγησης ιστοριών. Η διαθεματική λύση STEAM περιλαμβάνει οικεία δομικά στοιχεία LEGO, τέσσερα νέα Minifigures με διαφορετικά χαρακτηριστικά και προσωπικότητες σχετικές με τους μαθητές και εκπαιδευτικές ενότητες ευθυγραμμισμένες με τα πρότυπα, που χρησιμοποιούν θεματικές της καθημερινότητας. Οι χαρακτήρες και οι ιστορίες όχι μόνο κινούν το ενδιαφέρον των μαθητών στη μάθηση STEAM, αλλά επίσης προάγουν κοινωνικο-συναισθηματικές δεξιότητες. Με 50 συνολικές ώρες εκπαιδευτικού περιεχομένου, το SPIKE Essential συνδυάζει μπλοκ προγραμματισμού που βασίζεται σε εικονίδια και λέξεις κατάλληλο για την ηλικία των παιδιών με απλό υλικό. Το σετ περιλαμβάνει έναν έξυπνο εγκέφαλο (hub), κινητήρες, έναν Light Matrix και έναν αισθητήρα χρώματος. Με το LEGO® Education SPIKE ™ App ζωντανεύουν οι έννοιες STEAM.

Με την κυκλοφορία του SPIKE Essential είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα εκμάθησης που εμπλουτίζει τη διδακτική και μαθησιακή εμπειρία. Σε μια εποχή που όλοι επανεξετάζουν τη μάθηση, πιστεύουμε ότι το σύστημα εκμάθησης της LEGO θα προκαλέσει χαρά και αγάπη για τη μάθηση στους μαθητές που δεν σταματούν ποτέ
Esben StærkΠρόεδρος της LEGO Education

Κάθε εκπαιδευτική ενότητα περιλαμβάνει:

  • Ένα ενιαίο θέμα: Μεγάλες περιπέτειες, εκπληκτικό λούνα παρκ, χαρούμενος ταξιδιώτης, τρελά καρναβαλικά παιχνίδια και περίεργες δημιουργίες.
  • Μια μαθησιακή ακολουθία με ένα εισαγωγικό μάθημα, αρκετά μαθήματα καθοδηγούμενα από πρακτική και ένα πρότζεκτ ανοιχτού τύπου.
  • 7-8 μαθήματα.
  • Επιπλέον 30+ λεπτά γλωσσικών τεχνών και μαθηματικών επεκτάσεων για κάθε μάθημα.
  • 6-10 ώρες περιεχομένου.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το σύστημα εκμάθησης LEGO, επισκεφτείτε τη διεύθυνση: https://o3.gr/lego-education/lego-learning-system