Τον εκπαιδευτικό πολυχώρο της Eduact επισκέφθηκε η Υπουργός Παιδείας κ.Νίκη Κεραμέως προσκεκλημένη του Αμερικανού Πρέσβη κ. Τζέφρυ Ρ. Πάιατ, ώστε να ξεναγηθεί στον χώρο όπου θα φιλοξενηθεί το Thessaloniki Tech Lab, η έκτη αμερικανική γωνιά στην χώρα.

Ο θεσμός των Αμερικανικών Γωνιών (American Spaces) εισήχθη στην Ελλάδα το 2003 και αποτελεί πρωτοβουλία της Αμερικανικής Πρεσβείας στην χώρα. Έκτοτε, έχουν δημιουργηθεί πέντε χώροι πολυμέσων που λειτουργούν ως πλατφόρμες ενημέρωσης για προγράμματα επιχειρηματικότητας, τεχνολογίας και εκπαίδευσης, με το Tech Lab της Θεσσαλονίκης να αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στο παραπάνω δίκτυο.

Επίσκεψη Κεραμέως και Πάιατ στο Thessaloniki Tech Lab

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Κώστας Βασιλείου, παρουσίασε στους ίδιους και τα επιτελεία τους τον χώρο, τα νέα αρχιτεκτονικά πλάνα, καθώς και το τεχνολογικό υλικό που θα εξοπλίσει το Tech Lab πλαισιώνοντας τις δράσεις του.

Η Υπουργός Παιδείας ανέφερε:

Για την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας η ανάπτυξη ήπιων και ψηφιακών δεξιοτήτων αποτελεί σημαντική προτεραιότητα.’

Πρόκειται για προτεραιότητα που συμβαδίζει πλήρως με την δράση των Αμερικανικών Γωνιών ανά την χώρα και σύντομα θα ενισχύσει και τα εκπαιδευτικά δεδομένα της Θεσσαλονίκης μέσω του Thessaloniki TechLab.

Το Thessaloniki Tech Lab υποδέχετε την κ Κεραμέως

Όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Βασιλείου, πέρασαν πολλά χρόνια προετοιμασίας ώστε η συνεργασία της Eduact με την Αμερικανική Αποστολή στην Ελλάδα να μετουσιωθεί στο Thessaloniki Tech Lab. Η θεσμική στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έρχεται να ενισχύσει την παραπάνω πρωτοβουλία που σύντομα θα παρουσιαστεί στην κοινότητα της Θεσσαλονίκης.

Παρουσίαση του Thessaloniki Tech Lab στους κ Πάιατ και κ Κεραμέως
Κατηγορίες: Thessaloniki TechLab