Το The Eco Side of the Art είναι ένα πρόγραμμα που διοργανώνεται στο Thessaloniki TechLab, στα πλαίσια του προγράμματος Αμερικανικές Γωνιές (American Spaces), με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός του προγράμματος είναι να αποκτήσουν τα παιδιά περιβαλλοντική συνείδηση και να αντιληφθούν τη δημιουργία και την διατήρηση του πλανήτη μας μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες καλλιτεχνικής φύσης. 

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα τα παιδιά του Γυμνασίου θα εξοικειωθούν με εννοιες όπως η βιωσιμότητα, η οικολογία, η ανακύκλωση, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η κλιματική αλλαγή, μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες, χρησιμοποιώντας σύγχρονο εξοπλισμό όπως 3D printer, CNC machines, green screen και 4K cameras. 

Συνολικά 24 μαθητές Γυμνασίου, χωρισμένοι σε δύο γκρουπ των 12 μαθητών, θα δημιουργούν ένα stop motion video μικρού μήκους σε κάθε εργαστήριο. Τελικός στόχος είναι η δημιουργία ενός μεγάλου video που θα προκύψει από την ένωση των παραπάνω. 

Το πρόγραμμα αποτελείται από ένα kick-off event και 8 δια ζώσης εργαστήρια, η παρακολούθηση των οποίων είναι δωρεάν και υποχρεωτική. Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε την φόρμα εγγραφής εδώ.  

Θα λάβει χώρα στο Thessaloniki TechLab (Τσιμισκή 136), το οποίο στεγάζεται στους χώρους του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Eduact, κάθε Τετάρτη 17:00 - 19:00.

ORGANIZED BY: 

SUPPORTED BY:

Κατηγορίες: EduactThessaloniki TechLab