Η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου και ώρα 18:30 μ.μ. στο Thessaloniki Tech Lab (Eduact HUB: Τσιμισκή 136).
Το πρόγραμμα US-CAP σχεδιάστηκε για να δώσει σε μαθητές της Β' Λυκείου την ευκαιρία, στην Γ’ Λυκείου να κάνουν αιτήσεις σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ ώστε να ξεκινήσουν τη φοίτηση σε προπτυχιακό πρόγραμμα το Φθινόπωρο του 2025.
 
Ειδικότερα στο πλαίσιο των συναντήσεων του προγράμματος:
➡️ Ενημερώνουμε για το σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, τους στόχους του και πώς διαφέρει από τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.
➡️ Παραδίδουμε μια σειρά από εργαστήρια (μόνο δια ζώσης) που επικεντρώνονται στην προετοιμασία των μαθητών με σκοπό να πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας για τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, στον προσδιορισμό των δικών τους στόχων και στην καλύτερη παρουσίαση του προφίλ τους. Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν συναντήσεις (διαδικτυακά & δια ζώσης)  με εμπειρογνώμονες για την εισαγωγή σε αμερικάνικα πανεπιστήμια, μέσω συνεντεύξεων, συναντήσεων και εκδηλώσεων σχετικά με τα κολέγια.
➡️ Παρέχουμε ατομικές συνεδρίες προετοιμασίας στους υποψηφίους που επιλέγονται στο τελικό στάδιο της διαδικασίας Σε αυτή την τελική φάση, συνεργαζόμαστε επίσης με τους καθηγητές και το προσωπικό του Λυκείου των μαθητών, οι οποίοι πρέπει να συμμετέχουν στην επαλήθευση της ακαδημαϊκής πορείας κάθε μαθητή. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ομάδες που θα συνεργάζονται σε όλη την Ελλάδα.
➡️ Το US-CAP συνεργάζεται με την αμερικανική γωνιά Thessaloniki Tech Lab.
 
Για τη συμμετοχή στην πρώτη ενημερωτική εκδήλωση είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας:
 
Σημείωση: Στο πρόγραμμα επιτρέπεται η συμμετοχή μαθητών και μαθητριών, οι οποίοι φοιτούν σε σχολεία στα οποία δεν παρέχεται η συγκεκριμένη συμβουλευτική.
Κατηγορίες: EduactThessaloniki TechLab