Αν πιστεύεις πως θα μπορούσες κι εσύ να εμπνεύσεις παιδιά
τότε θα μπορούσες να συμμετέχεις κι εσύ ως εθελοντής στα προγράμματά μας.
Στην Eduact  έχεις την ευκαιρία να προσφέρεις και να κερδίσεις γνώση μέσα από τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα που αφορούν παιδιά από 4 έως και 16 ετών. Παρακάτω μπορείς να δεις τις ευκαιρίες εθελοντισμού στο σωματείο μας:

Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας εδώ: volunteer@eduact.org

Δήλωση συμμετοχής
Δήλωση συμμετοχής

 

Για να συμμετέχετε εθελοντικά σε κάποια δράση της Eduact θα πρέπει να είστε/γίνετε:

  •   Έκτακτο Μέλος, εάν είστε άνω των 18 χρονών,
  • Δόκιμο Μέλος εάν είστε κάτω των 18 χρονών.

Μπορείτε να γίνετε εύκολα Δόκιμο Μέλος εδώ:

Μπορείτε να γίνετε εύκολα Έκτακτο Μέλος εδώ:

FIRST® LEGO® League Challenge

Το FIRST LEGO League Challenge είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού, για παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών. Ρομποτική και διασκέδαση, γνώση και παιχνίδι, έρευνα και προσωπικές αξίες. Ένας παγκόσμιος διαγωνισμός ρομποτικής που έρχεται στην Ελλάδα μέσω της Eduact φέρνοντας την εκπαίδευση του μέλλοντος, σήμερα! Ο διαγωνισμός λειτουργεί με την μορφή 5 προκριματικών σε ολόκληρη την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ξάνθη, Ηράκλειο, Βόλος), και ο τελικός πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη. Μπορείτε να συμμετέχετε με έναν από τους παρακάτω ρόλους:
Referee – Διαιτητής: Παρατηρεί τα παιχνίδια των ομάδων, αναγνωρίζει πιθανές παραβιάσεις στους κανόνες, εκτιμά το σκορ των παιχνιδιών και συζητά τα αμφίβολα σημεία. Επικεφαλής του είναι ο Head Referee. Παίζει σημαντικό ρόλο στο να εξασφαλίσει την ομαλή ροή των παιχνιδιών και να διατηρήσει το ρυθμό του event. Ο διαιτητής αποτελεί πρότυπο για τα μέλη των ομάδων.
Judge – Κριτής: Αξιολογεί τις ομάδες σύμφωνα με τις ρούμπρικες του FIRST® LEGO® League μέσα από την αλληλεπίδρασή του με αυτές. Συμβάλλει στη διαδικασία επιλογής των ομάδων που θα πάρουν βραβεία. Ο κριτής αποτελεί πρότυπο για τα μέλη των ομάδων.
Field Volunteer: Ο Field Volunteer εξασφαλίζει την ομαλή ροή του event υποστηρίζοντας τους διαιτητές, τους κριτές ή ακόμα οδηγώντας τις ομάδες στις διαδικασίες τους.
Tournament Organizing Team: Η ομάδα αυτή αναλαμβάνει την προεργασία, προετοιμασία και υλοποίηση της διοργάνωσης. Οργανώνει τις διαδικασίες του event και εξασφαλίζει την πλήρη λειτουργικότητα όλων των μερών του.

FIRST® LEGO® League Explore & Discover

Το FIRST® LEGO® League Explore επικεντρώνεται στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος γιατην επιστήμη και την τεχνολογία σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών και τo FIRST® LEGO® League Discover είναι μια εισαγωγή στον παιγνιώδη κόσμο του STEM για παιδιά ηλικίας 4-6 ετών. Το πρόγραμμα, θέτει ως πρόκληση ένα θέμα του πραγματικού κόσμου, που τα παιδιά θα ερευνήσουν και θα δημιουργήσουν καινοτόμες και πρωτότυπες λύσεις. Η ετήσια Πρόκληση, βασίζεται στην κατασκευή LEGO των παιδιών και την αφίσα της ομάδας. Καθοδηγούμενα από ενήλικους προπονητές και τις θεμελιώδεις Αξίες του FIRST® LEGO® League, τα μέλη της ομάδας εργάζονται με εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO Education και εστιάζουν σε ένα θέμα προς διερεύνηση ώστε να οικοδομήσουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν. Τα event των διοργανώσεων αυτών είναι μονοήμερα και μπορείτε να συμμετέχετε σε όποια επιθυμείτε με έναν από τους παρακάτω ρόλους:

Reviewer – Κριτής: Αξιολογεί τα μοντέλα και τις αφίσες των ομάδων, έπειτα συνεργάζεται με τους υπόλοιπους κριτές έτσι ώστε να αναθέσουν τα βραβεία σε όλες τις ομάδες. Συμμετέχει μαζί με όλους τους κριτές στην απομονή των βραβείων στην τελετή λήξης δίνοντας τα βραβεία και κόλλα-5.
Field Volunteer - Εθελοντής: Ο Field Volunteer εξασφαλίζει την ομαλή ροή του event υποστηρίζοντας τους κριτές ή ακόμα οδηγώντας τις ομάδες στις διαδικασίες τους.
Tournament Organizing Team: Η ομάδα αυτή αναλαμβάνει την προεργασία, προετοιμασία και υλοποίηση της διοργάνωσης. Οργανώνει τις διαδικασίες του event και εξασφαλίζει την πλήρη λειτουργικότητα όλων των μερών του.

WORKSHOPS*

Τα Workshops* είναι εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, δημιουργικής κατασκευής, ανακαλυπτικής έρευνας και συνεργασίας. Είναι συναντήσεις/εργαστήρια μιάμισης ώρας σε εβδομαδιαία βάση (μία φορά την εβδομάδα). Όλα τα εργαστήρια έχουν συγκεκριμένη δομή και πραγματοποιούνται από την εκπαιδευτική ομάδα της Eduact | EDUCATION UNLIMITED. Εσύ μπορείς να συμμετέχεις ως:
【βοηθός εκπαιδευτής】ρομποτικής και STEAM, κερδίζοντας την εμπειρία της καινοτόμου STEM εκπαιδευτικής διαδικασίας,
【προπονητής ομάδας ρομποτικής】Πιο συγκεκριμένα η Eduact | EDUCATION UNLIMITED, διοργανώνει τους παγκόσμιους διαγωνισμούς FIRST® LEGO® League Challenge, FIRST® LEGO® League Explore και FIRST® LEGO® League Discover. Μέσα από τα Workshops*, τα παιδιά που συμμετέχουν σχηματίζουν ομάδες που πραγματοποιούν συναντήσεις προετοιμασίας με κατάληξη την παρουσίαση/παρουσία σε event. Οι εθελοντές-προπονητές συντονίζουν και καθοδηγούν επιμέρους τις ομάδες κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αλλά και στο τελικό event. Από εσένα θα χρειαστεί διάθεση, χαμόγελο και φυσική παρουσία σε όλες τις συναντήσεις προετοιμασίας.

S.T.E.A.M. & Robotics International Camp

Το S.T.E.A.M. & Robotics International Camp είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει στόχο να εξοικειώσει τα παιδιά με τις επιστήμες και την τεχνολογία, αξιοποιώντας τις εγκαταστάσεις παιδικών κατασκηνώσεων. Εδώ και 7 χρονιά τελεί ως η πιο δημιουργική εμπειρία του καλοκαιριού, φιλοξενώντας παιδιά από όλες τις γωνιές της Ελλάδας αλλά και από πάνω από 10 χώρες του εξωτερικού. Στόχος μας είναι να δημιουργηθούν αναμνήσεις που θα κρατήσουν μια ολόκληρη ζωή. Το πρόγραμμα συνδυάζει εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, δραστηριότητες S.T.E.A.M., θάλασσα, πισίνα, αθλητικές δραστηριότητες και πολλά ακόμα!
Μπορείς και εσύ να γίνεις μέλος της ομάδας μας, να συμμετέχεις ως στέλεχος-ομαδάρχης, να ηγηθείς μιας ομάδας παιδιών και να τους εμπνεύσεις!

Creative Roles

Μέρος της φιλοσοφίας της Eduact είναι η ανακάλυψη ταλέντων. Μέσω των ευκαιριών εθελοντισμού στον οργανισμό μας, δίνουμε στους ανθρώπους μας το ερέθισμα τόσο για την ανάδειξη, όσο και την ανάπτυξη των ταλέντων τους. Αναπτύξτε το ταλέντο σας παίρνοντας μέρος στις παρακάτω ομάδες:
Unlimited Builders: Δημιουργήστε LEGO® κατασκευές, με απλά LEGO® ή/και LEGO® Technic, από το μηδέν οι οποίες θα γίνουν εκθέματα στα events ή θα φανούν χρήσιμες στη λειτουργία του οργανισμού!
Camera Enthusiasts’ Team: Αν είσαι βιρτουόζος/α της φωτογραφίας και των βίντεο, αν θέλεις να δοκιμάσεις και να αναπτύξεις το ταλέντο σου, τότε η ομάδα αυτή είναι για σένα!
Graphic Design Group: Γίνε μέρος μιας από τις πιο δημιουργικές και καινοτόμες ομάδες! Ανάδειξε τις ικανότητές σου και επέκτεινε την εμπειρία σου, δημιουργώντας όμορφα γραφιστικά!
Social Media Content Creators: Εξάσκησε τις ικανότητες του influencer που έχεις, δημιουργώντας υλικό για τα social media του οργανισμού και των διαγωνισμών!
Δήλωση συμμετοχής
Δήλωση συμμετοχής