Ο παγκόσμιος διαγωνισμός ρομποτικής FIRST LEGO League, ένα εγχείρημα που διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, ήρθε στην Ελλάδα πριν από τρία χρόνια μέσω της eduACT. Ένα μη κερδοσκοπικό, φιλεκπαιδευτικό σωματείο που μέσα από τις δράσεις του έχει βαλθεί να εισάγει την καινοτομία στην εκπαίδευση αλλάζοντας τα δεδομένα. Το όραμά της για την εφαρμογή της εκπαίδευσης του μέλλοντος, στη σημερινή εποχή, γίνεται μέρα με την μέρα πράξη, μέσα από τις δράσεις της. Από τα εργαστήρια ρομποτικής, και την κατασκήνωση ρομποτικής στις παραλίες της Χαλκιδικής, μέχρι και την διεξαγωγή του FIRST LEGO LEAGUE στην Ελλάδα, η eduACT παντρεύει την μάθηση με το παιχνίδι, δίνοντας στα παιδιά το κίνητρο για την εξερεύνηση της γνώσης.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται από το 2014 στη Θεσσαλονίκη έχοντας μοιράσει συγκινήσεις σε χιλιάδες παιδιά, παιδιά που είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους αποκτώντας αξίες ζωής και δεξιότητες για την μελλοντική επαγγελματική τους ενασχόληση. Το ταξίδι του διαγωνισμού είχε μόλις ξεκινήσει. Η Κύπρος και η Βουλγαρία φιλοξένησαν τον διαγωνισμό με μεγάλη επιτυχία, ενώ τον Οκτώβριο του 2016 το πρόγραμμα με το όνομα S.T.E.A.M. yourself with FLL, που έχει την υποστήριξη της Αμερικάνικης πρεσβείας, εντυπωσίασε στην πόλη της Ξάνθης. Το εγχείρημα αυτό που αποσκοπεί μέσα από δύο εκπαιδευτικές φάσεις διδασκαλίας και εκμάθησης να εισάγει την καινοτομία στην εκπαίδευση και την επιστήμη στο κυνήγι της μάθησης, δεν άργησε να φτάσει και στην Αθήνα, όταν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου έγινε η εναρκτήρια εκδήλωση του S.T.E.A.M σε συνεργασία με το ίδρυμα Ευγενίδου. Τα παιδιά που θα εκπαιδευτούν θα πάρουν μέρος στον διαγωνισμό FIRST LEGO League!

Ο φετινός διαγωνισμός έχει θέμα Animal Allies και οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει, σε μια διεξαγωγή που έρχεται για να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πηγή: http://www.thestival.gr/technology/item/287401-animal-allies-o-diagonismos-rompotikis-first-lego-league-epistrefei-sti-thessaloniki

Κατηγορίες: Uncategorized

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *