Στην εκδήλωση παρουσίασης των δράσεων του φιλεκπαιδευτικού μη κερδοσκοπικού σωματείου eduACT που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 παρευρέθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κος Σωκράτης Φάμελλος εκπροσωπώντας την κυβέρνηση .

Ο πρόεδρος της eduACT κος Κωνσταντίνος Βασιλείου, αφού τον υποδέχτηκε στους νέους χώρους της eduACT στην Πλατεία Ανακάλυψης της Γνώσης “Hub eduACT Platia” ,του παρουσίασε όλες τις δράσεις που υλοποιεί το σωματείου εδώ και πέντε χρόνια που δραστηριοποείται στους τομείς της άτυπης εκπαίδευσης.Ετσι , ο αναπλ. Υπουργός είχε την ευκαιρία να περιδιαβεί και να ξεναγηθεί στους “σταθμούς” που έχουν υλοποιηθεί από την eduACT μέσα από τους οποίους του γνωστοποιήθηκε όλο το έργο του φιλεκπαιδευτικού σωματείου.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκε μία σύντομη παρουσίαση  όλων  των εργαστηρίων
ρομποτικής, του κώδικα και προγραμματισμού που υλοποιούνται από το σωματείου με τον πρόεδρο της eduACT να του παρουσιάζει το φιλόδοξο πρόγραμμα του σωματείου . Στο σημείο αυτό ο κ. Βασιλείου μίλησε αναλυτικά “Μάχη… για τα όνειρά τους” και τις ευκαιρίες στη γνώση που δίνει η eduACT σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως
καταγωγής, κοινωνικής προέλευσης και ηλικίας. Παρουσίασε τα παιδιά από τον
“Φάρο του Κόσμου” που μίλησαν για τις εμπειρίες και τα οφέλη που αποκόμισαν όλα
αυτά τα χρόνια μέσα από τους διαγωνισμούς Ρομποτικής στους οποίους
συμμετείχαν ενώ φυσικά του έγιναν γνωστά και όσα σχεδιάζει και τη φετινή χρονιά η eduACT αναφορικά με τον μεγαλύτερο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής έρευνας και καινοτομίας FIRST LEGO League 2019.

 

Κατηγορίες: Eduact

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *