Η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νέο χώρο της eduACT

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης των δράσεων του Φιλεκπαιδευτικού Μη Κερδοσκοπικού σωματείου eduACT-Δράση για την Εκπαίδευση  στους νέους χώρους του στο νέο κτίριο της ΧΑΝΘ την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, όπου λάτρεις της ρομποτικής έδωσαν το παρών για να γιορτάσουν μαζί τα 5α γενέθλια του σωματείου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος υπό την αιγίδα του οποίου διεξάγονται οι πανελλήνιοι εκπαιδευτικοί διαγωνισμοί ρομποτικής FIRST LEGO League & FIRST LEGO League Jr.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού ξεναγήθηκε στις νέες εγκαταστάσεις της eduACT και συνομίλησε με το προσωπικό, τους εθελοντές αλλά και μικρούς επιστήμονες που του παρουσίασαν τα επιτεύγματά τους, απένειμε διπλώματα στις ομάδες που διακρίθηκαν για τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς ρομποτικής αλλά και για την ανάδειξη της νεανικής καινοτομίας στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Ειδικότερα, η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τις ομάδες iRobot, LegoManiacs και Robotics Academy για τους νικητήριους τίτλους που απέσπασαν στο πλαίσιο του πανελλήνιου διαγωνισμού FIRST LEGO League 2018, εκπροσωπώντας με αυτόν τον τρόπο την Ελλάδα σε διεθνείς διαγωνισμούς σε Αμερική, Εσθονία και Ουγγαρία. Επιπλέον, τιμητική διάκριση απέσπασε από τον Πρόεδρο και η «εθνική ομάδα ρομποτικής» FIRST Global που εκπροσώπησε για πρώτη φορά φέτος τη χώρα μας στην παγκόσμια ολυμπιάδα ρομποτικής στο Μεξικό.

Ο κ. Παυλόπουλος υπερθεμάτισε για το έργο της eduACT και απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους και το πλήθος κόσμου που βρέθηκε στην «eduACT Platia»  σημείωσε ότι το έργο της είναι «και πρωτοποριακό αλλά και κυριολεκτικώς εμβληματικό». Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και η ξεχωριστή δράση της eduACT «Μάχη..για τα όνειρά τους» μέσα από την οποία προσφυγόπουλα, παιδιά μειονοτήτων, ανήλικοι με παραβατική συμπεριφορά αποκτούν  πρόσβαση σε καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Την εκδήλωση τίμησε και χαιρέτησε ο δημοσιογράφος και Ambassador του FIRST LEGO League κ. Σπύρος Χαριτάτος.

Με όραμα να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο, με καινοτομία και ποιότητα στην εκπαίδευση, η νέα «eduACT Platia» φιλοδοξεί να αποτελέσει τον κόμβο μέσα από τον οποίο οι νέοι θα μεγαλουργούν καλλιεργώντας τις γνώσεις τους και θα διευρύνουν τους ορίζοντές τους ανακαλύπτοντας την τεχνολογία. Δεξιότητες απαραίτητες για την κοινωνική τους ζωή.

 

Κατηγορίες: Eduact

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *