Η Εθνική Ομάδας Ρομποτικής «First Global Challenge Team Greece» εκπροσώπησε επίσημα την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι 24-28/10/2019 και κατάφερε να κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο για τον μηχανικό σχεδιασμό και την 6η θέση στην παγκόσμια γενική κατάταξη. 

Η «First Global Challenge Team Greece»  είναι μία πρωτοβουλία του Φιλεκπαιδευτικού – Μη κερδοσκοπικού Σωματείου  eduACT – Δράση για την Εκπαίδευση (eduact.org), στο πλαίσιο της υλοποίησης στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια των διαγωνισμών ρομποτικής και καινοτομίας της First και έχει την εκπαιδευτική καθοδήγηση  του εκπαιδευτικού Μη κερδοσκοπικού οργανισμού Mathisis.

Η Ομάδας αποτελείται από 22 παιδία από όλη την Ελλάδα ηλικίας 13 – 18 χρονών, που επιλέχθηκαν βάση των γνώσεων τους στον προγραμματισμό και την ρομποτική, την ενασχόληση τους με τις επιστήμες και τέλος με την εμπειρία τους από συμμετοχές σε αντιστοιχίες εθνικές και παγκόσμιες διοργανώσεις.  Η Εθνική Ομάδα προπονήθηκε ασταμάτητα από 1 Ιουλίου 2019 έως και σήμερα για τη συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ντουμπάι.

Γνωρίστε την Εθνική Ομάδας Ρομποτικής «First Global Challenge Team Greece» μέσω της σελίδας της στο Facebook First Global Challenge Team Greece,  στο Intagram fgcteamgreece και στην ιστοσελίδα της www.gnrt.eu.

Η Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, επιστήμης και τεχνολογίας, στην οποία συμμετέχουν εθνικές ομάδες από 190 χώρες με παιδιά ηλικίας 16 -18 χρονών.  Η φετινή  Ολυμπιάδα έχει θέμα «Ocean Opportunities», δηλαδή, απαιτείται οι ομάδες να  κατανοήσουν τα προβλήματα ρύπανσης των ωκεανών. Η δε πρόκληση είναι η κατασκευή ενός ρομπότ με συγκεκριμένες προδιαγραφές και υλικά ώστε να ανταποκριθεί στη πίστα, στην οποία προσομοιώνεται ο καθαρισμός των ωκεανών.

Κατηγορίες: EduactFIRST Global

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *