Για 6η συνεχόμενη χρονιά ξεκινά το επιτυχημένο πρόγραμμα “Μικροί Επιστήμονες στο Δήμο Αριστοτέλη”, που έχει σχεδιαστεί από την εκπαιδευτική ομάδα της Eduact, σε συνεργασία με τη μεταλλευτική εταιρεία Ελληνικός Χρυσός. Αυτή η καινοτόμα πρωτοβουλία δίνει την ευκαιρία στους μαθητές του Δήμου Αριστοτέλη να παρακολουθήσουν εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και S.T.E.A.M (Science, Technology, Robotics, Engineering, Arts, Mathematics), σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που βρίσκονται σε τοπικές κοινότητες του Δήμου.

Σε συνέχεια του περσινού προγράμματος γύρω από τη βιώσιμη και σύγχρονη ενέργεια, ο φετινός 6ος κύκλος εργαστηρίων πραγματεύεται προκλήσεις που σχετίζονται με τον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού, άρρηκτα συνδεδεμένες με την Αειφορία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Στις μέρες μας, η σύνδεση περιβάλλοντος και τέχνης, πολιτισμού και τεχνολογίας είναι ζωτικής σημασίας, για την επιτυχημένη ανάπτυξη και πρόοδο των σύγχρονων κοινωνιών. Έτσι, το φετινό πρόγραμμα θα εστιάσει στον τρόπο με τον οποίο το θέατρο, ο κινηματογράφος, η μουσική και ο σχεδιασμός φέρνουν τους ανθρώπους κοντά και τους επιτρέπει να δημιουργήσουν ένα καλύτερο  μέλλον. 

Παιδιά ηλικίας 4-16 ετών θα πειραματιστούν με νέους, καινοτόμους τρόπους δημιουργίας και επικοινωνίας της τέχνης σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, η συμμετοχή στο πρόγραμμα θα αποτελέσει και ευκαιρία για  την προετοιμασία ομάδων συμμετοχής στο πρόγραμμα FIRST® LEGO® League.

Τα εργαστήρια ρομποτικής και S.T.E.A.M. αλλά και τα εργαστήρια κώδικα που προστίθενται φέτος στο πρόγραμμα δημιουργούν μια «αποθήκη γνώσης», η οποία θα δώσει σημαντικά εφόδια στους συμμετέχοντες. Στόχος του προγράμματος, είναι να αξιοποιήσει όλη την προηγούμενη γνώση και εμπειρία των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα τα πέντε προηγούμενα έτη, προσεγγίζοντας νέες θεματικές και προσφέροντας υψηλότερο επίπεδο γνώσεων, ενώ ταυτόχρονα εντάσσει ομαλά και νέους συμμετέχοντες. 

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με το Φεστιβάλ Ρομποτικής του Δήμου Αριστοτέλη, στο οποίο όλοι οι μαθητές θα βραβευτούν για όσα έμαθαν και κατέκτησαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους. 

Η συνεργασία της Ελληνικός Χρυσός με τον καταξιωμένο εκπαιδευτικό φορέα Eduact  για το πρόγραμμα «Μικροί Επιστήμονες στο Δήμο Αριστοτέλη» βραβεύτηκε το 2020 στα Hellenic Responsible Business Awards. H συνέχισή του προγράμματος για έκτη χρονιά επιβεβαιώνει το ειλικρινές και έμπρακτο ενδιαφέρον της Ελληνικός Χρυσός να στηρίζει την τοπική κοινωνία όπου δραστηριοποιείται, προσφέροντας στα παιδιά και τους νέους την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις επιστήμες και την τεχνολογία, αναπτύσσοντας παράλληλα γνωστικές και κοινωνικές δεξιότητες για το μέλλον.

Οι εγγραφές στο πρόγραμμα έχουν ξεκινήσει και πραγματοποιούνται μέσω της φόρμας που έχει αναρτηθεί εδώ.

Λίγα λόγια για την Eduact 

Το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Eduact-“Δράση για την Εκπαίδευση”, καταργεί τα σύνορα της τυπικής εκπαίδευσης του σήμερα και εισάγει νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλα τα παιδιά του αύριο. Δίνοντας έμφαση στις νέες τεχνολογίες, τον κώδικα και την εκπαιδευτική ρομποτική, η Eduact λαμβάνει πρωτοβουλίες στον χώρο της σύγχρονης εκπαίδευσης εφαρμόζοντας πρακτικές που έχουν στόχο την εισαγωγή της καινοτομίας στην εκπαιδευτική διαδικασία. 

Με όραμα να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο, με καινοτομία και ποιότητα στην εκπαίδευση, η Eduact δίνει έμφαση στην ισότιμη συμμετοχή όλων των κοινωνικών ομάδων σε προγράμματα που διαμορφώνουν νέους με ηγετικά χαρακτηριστικά και κοινωνική ευαισθησία. 

Στοιχεία επικοινωνίας: 

Eduact, 2311286369, info@eduact.org 

Λίγα λόγια για την Ελληνικός Χρυσός

Η Ελληνικός Χρυσός, είναι μια μεταλλευτική εταιρεία χρυσού, αργύρου, μόλυβδου και ψευδαργύρου, με έδρα την Αθήνα. Από το 2003 μέχρι και σήμερα αναπτύσσει και λειτουργεί με υπευθυνότητα, ασφάλεια και υπό τους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη ΒΑ Χαλκιδική, τα οποία αποτελούνται από: το Έργο Σκουριών, το Μεταλλείο Ολυμπιάδας, τον χώρο Ξηρής Απόθεσης Κοκκινόλακκα και τις λιμενικές εγκαταστάσεις Στρατωνίου. Συνεχίζοντας μία μεταλλευτική ιστορία 25 αιώνων, η Ελληνικός Χρυσός επενδύει στη βιώσιμη ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας δίνοντας ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και συμβάλλοντας στην ευημερία της τοπικής κοινωνίας με επενδύσεις που ξεπερνούν το $1 δισ., απασχόληση 1.500 εργαζόμενων, ενεργή στήριξη των τοπικών προμηθευτών και σημαντικές επενδύσεις σε πρωτοβουλίες και έργα υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας. Από το 2012, λειτουργεί ως θυγατρική της Eldorado Gold Corporation, μία καναδική μεταλλευτική εταιρεία με 25 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα, ανάπτυξη και λειτουργία μεταλλείων ανά τον κόσμο.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Έρικα Ξηρουχάκη, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Εταιρικών Υποθέσεων Ελλάδας, Eldorado Gold, 214-6870000, Erika.Xirouchaki@eldoradogold.com

Κατηγορίες: Eduact