Ομιλία Κώστα Βασιλείου στην εκδήλωση της Πρωτοβουλίας SMOKE FREE GREECE, της ΕΑΕ και του Deree

 

Στη παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία - ΕΑΕ του Υπουργείου Υγείας και του Deree - The American College of Greece και της Πρωτοβουλίας SMOKEFREEGREECE που πραγματοποιήθηκε χθες στο Βυζαντινό Μουσείο, παρουσία υπουργών, υφυπουργών, επιστημόνων, εκπαιδευτικών και άλλων εκλεκτών καλεσμένων.

Παρευρέθηκε χθες στην εκδήλωση ο πρόεδρος της Eduact κ.Kostas Vasileiou στην οποία πραγματοποίησε μία ομιλία επαινώντας την προσπάθεια της εκστρατείας και δήλωσε οτι με τέτοιες δράσεις διασφαλίζουμε το καλύτερο μέλλον και μια νέα αντικαπνιστική γενιά.

Εδώ και δεκατρία χρόνια, η εκστρατεία SMOKEFREEGREECE αγωνίζεται για να απομακρύνει τους Έλληνες –και ιδίως τα παιδιά και τους νέους– από τον κίνδυνο του τσιγάρου.

Η προσπάθειά αυτή όχι μόνον οδήγησε στη δραστική μείωση του επιπολασμού του καπνίσματος (33% στην ηλικία 16-24 ετών και 27% στον συνολικό πληθυσμό), αλλά άνοιξε και το πεδίο της εφαρμογής ευρύτερων νομοθετικών ρυθμίσεων, με επιστέγασμα την ψήφιση και την καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου από τη σημερινή κυβέρνηση.

Κατηγορίες: Eduact