Με σκοπό να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και αναπτύξουν τις ικανότητές τους στο μέγιστο βαθμό, φοιτητές πληροφορικής και νέοι προγραμματιστές βρέθηκαν και συμμετείχαν  την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στο  πρώτο ελληνικό Deloitte Coding School στο οποίο είχε την χαρά να συμμετάσχει και το φιλεκπαιδευτικό Μη κερδοσκοπικό σωματείο eduACT – Δράση για την Εκπαίδευση.

Με στόχο την ανάπτυξη των γνώσεων αλλά και των τεχνικών δεξιοτήτων τους οι νεαροί προγραμματιστές που φοιτούν σε  Computer Science σχολές είχαν την ευκαιρία να μάθουν εκ του σύνεγγυς για το ποιες είναι οι δράσεις που υλοποιεί η eduACT δια στόματος του προέδρου του σωματείου κ Κωνσταντίνου Βασιλείου, για το πώς μπορούμε να μετατρέψουμε την παραδοσιακή εκπαίδευση στην νέα ψηφιακή εποχή, για τα εργαστήρια ρομποτικής, κώδικα και προγραμματισμού που υλοποιεί η eduACT καθώς και για τους πανελλήνιους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής FIRST LEGO League που υλοποιεί εδώ και 5 χρόνια το φιλεκπαιδευτικό σωματείο.

Με μια inspirational ομιλία, ο πρόεδρος της eduACT έδωσε τις κατευθύνσεις πάνω στις οποίες μπορούν να αναπτυχθούν οι δεξιότητες όλων των αυριανών ηγετών με στόχο, μέσα από την ομαδικότητα και τη συνεργασία με σκοπό να καταφέρουν να επιλύουν ρεαλιστικά προβλήματα της ζωής . Η μέρα αποτέλεσε μία ευκαιρία για τους νέους προγραμματιστές να εξελιχθούν προσωπικά αλλά και επαγγελματικά, κάνοντας το πρώτο και σημαντικότερο ίσως βήμα της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Ευχαριστούμε θερμά την Delloite Ελλάδος για την πρόσκληση –  παρουσίασης του προέδρου της eduACT και την ειλικρινή συνεργασία.

    

Κατηγορίες: EduactFirst Lego League

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *