Για πρώτη φορά με δύο ομάδες η Ελλάδα στο Global Innovation Award!

 Όχι μία όπως συνηθίζεται, αλλά δύο θα είναι οι ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Global Innovation Award!

Μετά από προσεκτική αξιολόγηση των υπέροχων και εμπνευσμένων projects των ομάδων από όλες τις περιοχές των διαγωνισμών, η κριτική επιτροπή του FIRST LEGO League Greece αποφάσισε οι προτεινόμενες ομάδες να είναι η NGK (FLL Athens) και οι City Rockets (FLL Thessaloniki)!

Συγχαρητήρια στους προτεινόμενους αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες υποψήφιες ομάδες Spongebots (FLL Volos) ROBONERDS (FLL Heraklion) και Robomechanics (FLL Xanthi)

Μέχρι να τα ξαναπούμε σύντομα με περισσότερα νέα, να είστε όλοι καλά!

Προς όλες τις ομάδες που διαγωνίστηκαν στον φετινό διαγωνισμό FIRST LEGO LEAGUE

“Το Global Innovation Award είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός που τρέχει παράλληλα με το FLL. Οι ομάδες που διαγωνίζονται στο FLL ελέγχονται ταυτόχρονα από τους κριτές για την καινοτομία του Project τους σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Global Innovation Award, χωρίς να απαιτείται από αυτές κάποια χωριστή δοκιμασία. Για την κάθε χώρα, η ομάδα που θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία παίρνει το βραβείο της καινοτομίας στο FLL και την πρόκριση για την επόμενη φάση του Global Innovation Award. Ανάλογα με τις θέσεις που ορίζει η FIRST για την κάθε χώρα υπάρχει δυνατότητα να δηλωθούν 1-4 ομάδες και φέτος για πρώτη φορά η χώρα μας πήρε την άδεια να υποβάλει δύο υποψήφιες ομάδες. Οι ομάδες στη συνέχεια καλούνται να υποβάλουν σε ειδική φόρμα τα στοιχεία του Project τους μεταφρασμένο στα Αγγλικά και οι κριτές του διαγωνισμού στην Αμερική αποφασίζουν ποιες ομάδες έχουν την καλύτερη έρευνα και καλούν τις δέκα καλύτερες για την τελική φάση της διοργάνωσης. Για το φετινό διαγωνισμό, η δήλωση των ομάδων από τις χώρες έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι τις 9 Μαρτίου 2020. Επειδή ο τελικός του FLL στην Ελλάδα θα γίνονταν σε χρόνο μεταγενέστερο, η χώρα μας με ειδική άδεια από τη FIRST ακολούθησε την εναλλακτική διαδικασία που προσδιόρισε η ίδια η FIRST για τον καθορισμό των ομάδων που προκρίνονται. Αυτό ανακοινώθηκε σε όλους τους προκριματικούς διαγωνισμούς που έγιναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Ηράκλειο. Σύμφωνα με αυτή την εναλλακτική διαδικασία οι ομάδες που πρώτευσαν στην κρίση των Project στους προκριματικούς διαγωνισμούς κλήθηκαν να υποβάλουν σε συγκεκριμένη προθεσμία όλα τα στοιχεία του Project τους. Ειδικά για την περιοχή της Ξάνθης που ματαιώθηκε ο προκριματικός, κλήθηκαν όλες οι ομάδες να υποβάλουν τα project τους στην ομάδα των κριτών ώστε να αποφασιστεί σε ειδική συνεδρία ποια ομάδα θα εκπροσωπήσει την περιοχή για την κρίση του Global Innovation Award. Στη συνέχεια οι επικεφαλής κριτές όλων των περιοχών υπό την καθοδήγηση του Judge Advisor ακολούθησαν την προσδιορισμένη διαδικασία κρίσης και χρησιμοποιώντας το ειδικό φύλλο βαθμολογίας Global Innovation Award Rubric μετά από πολύωρη διαδικασία αποφάσισαν τη σειρά κατάταξης των ομάδων.Έχουμε λοιπόν τη χαρά να ανακοινώσουμε ότι η υποψήφια ομάδα που πρώτευσε είναι η NGK και δεύτερη η City Rockets. Οι δύο ομάδες θα λάβουν σε ξεχωριστή επικοινωνία τις συμβουλές της ομάδας των επικεφαλής κριτών που θα τις βοηθήσουν να βελτιώσουν όσο γίνεται την πρότασή τους. Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στη συνέχεια του διαγωνισμού. Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι είμαστε περήφανοι για την ποιότητα των κρίσεων που γίνονται στην Ελλάδα και να κάνω γνωστό σε όλους ότι οι ομάδες που βραβεύονται στον ελληνικό διαγωνισμό και συμμετέχουν σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, επί σειρά ετών διακρίνονται ιδιαίτερα στους τομείς που βραβεύτηκαν στον Ελληνικό τελικό”.

Δημήτρης Μπουφίδης

Judge Advisor FLL Greece

Κατηγορίες: EduactFirst Lego League