Την Κυριακή 2 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο διαγωνισμός First Lego League Jr. Θέμα του διαγωνισμού αυτή τη χρονιά ήταν η ζωή στη Σελήνη (Mission Moon) και ομάδες παιδιών 6-10 ετών, κλήθηκαν να παρουσιάσουν, μέσω αφίσας και κατασκευής, τρόπους επίλυσης σημαντικών προβλημάτων όπως το οξυγόνο, η τροφή και το νερό.


Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 26 ομάδες, ενώ οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 500. Οι αξιολογητές ήταν έμπειροι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, σχετικοί με τη ρομποτική και την πληροφορική. 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξαν παρουσιάσεις από μέλη του Κυπριακού Οργανισμού Αστρονομίας, καθώς και δραστηριότητες ρομποτικής και προγραμματισμού. Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να “ζήσουν” την αποστολή Apollo 11 μέσω τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας.

Το διαγωνισμό στην Κύπρο διοργανώνουν οι Mathisis.org και Grammar School, σε συνεργασία με την EduACT ενώ υποστηρίζουν οι Μητρόπολη Λεμεσού και Institute of Engineerin and Technology. Χορηγός φιλοξενίας ήταν το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενώ την εκδήλωση κάλυψαν με συνεργείο τους ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha Κύπρου.


Κατηγορίες: EduactFirst Lego League Expo

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *