Το μοναδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα FIRST®  LEGO® LEAGUE CAMPUS ολοκληρώθηκε με επιτυχία !

Οι ανησυχίες των νεαρών καινοτόμων πολλές, οι παιδικές τους ανάγκες πολυδιάστατες και το καλοκαίρι μεγάλο… τι καλύτερο από κατασκηνωτική διασκέδαση σε ένα εκπαιδευτικό CAMPUS παγκόσμιου βεληνεκούς όπου οι προκλήσεις του αύριο γίνονται περιπέτειες του σήμερα ?

Στο FIRST®  LEGO® LEAGUE CAMPUS oι συμμετέχοντες απέκτησαν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγούμενου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας καλλιεργώντας τον τρόπο σκέψης που θα τους βοηθήσει να διαχειριστούν με αυτοπεποίθηση τις προκλήσεις του αύριο.

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα εκπονήθηκε στις 20-30/08.

Η κατασκήνωση προσφέρει εμπειρίες, πρωτόγνωρες, διασκεδαστικές, αξέχαστες. Τα παιδιά για πολλά χρόνια θυμούνται ότι κατάφεραν πράγματα που δεν φαντάζονταν ότι θα μπορούσαν να καταφέρουν. Και τα συναισθήματα που βιώνουν δεν περιγράφονται.

Στην κατασκήνωση κάνουμε φίλους, πραγματικούς, που κρατάνε για μια ζωή.Στηριζόμαστε ο ένας στον άλλον, βοηθάμε αυτούς που έχουν ανάγκη, αποκτούμε κοινές εμπειρίες, μεγαλώνουμε μαζί. Η κατασκήνωση δίνει την ευκαιρία στους κατασκηνωτές, να ζήσουν ομαδικά, να έρθουν σε επαφή με την φύση, μέσα σε ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, βιώνοντας παράλληλα την ομαλή κοινωνικοποίηση.Τα παιδιά αποκτούν αρχές και αξίες, γίνονται πιο υπεύθυνα, ανεξαρτητοποιούνται και μαθαίνουν να πετάνε στα πόδια τους.

Φυσικά, είμαστε πάντα δίπλα τους,αλλά για να τους ενδυναμώνουμε χωρίς να τους προσφέρουμε έτοιμες λύσεις, αλλά να τους βοηθάμε να λύνουν μόνοι τους τα προβλήματα τους.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα

https://eduact.org/sea-sun-fun-steam-robotics.../

Φιλοξενία ΧΑΝΘ Κατασκήνωση Χαλκιδική

Φωτογραφικό υλικό Μαρία Πολύχρου