Ο Παγκόσμιος διαγωνισμός ρομποτικής έρευνας, και καινοτομίας FIRST LEGO League μοιράζει χαμόγελα, παιχνίδι και γνώσεις από το πρωί στο Μέγαρο Μουσικής. Τα χρωματιστά μπλουζάκια με τα λογότυπα των ομάδων, οι καινοτόμες ιδέες που διαδέχονται η μία την άλλη στα τραπέζια των παιδιών, και τα δομημένα με μαγικά τουβλάκια ρομπότ, συνθέτουν μία φανταστική εκπαιδευτική γιορτή. Χιλιάδες παιδιά και επισκέπτες, εκατοντάδες εθελοντές και οργανωτές έχουν γεμίσει τον χώρο του Μεγάρου Μουσικής ενώ ο διαγωνισμός συνεχίζεται μέχρι το απόγευμα. Η τελετή έναρξης του διαγωνισμού εντυπωσίασε τα παιδιά και τους εξέχοντες καλεσμένους, ενώ το Robot Game έχει ξεκινήσει μαζί με τον 1ο επίσημο γύρο!

Μιλήσαμε με τις ομάδες των παιδιών που εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τον διαγωνισμό και το κλίμα το οποίο βιώνουν από το πρωί:

H ομάδα Bit Bot 1,2,3:

«Η δικιά μας συμμετοχή είναι για δεύτερη χρονιά. Πέρυσι είχαμε ανέβει με μια ομάδα. Έχουμε τρις ομάδες, τρία διαφορετικά project, πολύ δουλειά, πολύ κούραση, αλλά μας αρέσει πάρα πολύ και για αυτό το κάνουμε. Η γιορτή αυτή που βιώνουμε είναι εξαιρετική, είναι φοβερά, μπράβο στην eduACT που έχει φέρει αυτό το διαγωνισμό στην Ελλάδα και που έχει ενώσει όλα αυτά τα παιδιά, όλο αυτό τον κόσμο σε μία μεγάλη ομάδα. Διασκεδάζουμε, περνάμε καλά, και πάνω από όλα μαθαίνουμε.»

Roboplastics:

«Η γιορτή αυτή προσφέρει στα παιδιά ομαδικότητα, την ευκαιρία να μάθουνε μέσα από το παιχνίδι, να συνεργάζονται όλοι μαζί. Είναι μία πάρα πολύ ωραία ευκαιρία και να μάθουμε και να παίξουμε και να συνεργαστούμε. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα τα πάμε πολύ καλά!»

«Όσον αφορά το project μας το πρόβλημα είναι ότι τα ζώα βγαίνουνε στον δρόμο και προκαλούν ατυχήματα, αυτό κοστίζει ολόκληρες ζωές ανθρώπων, ζώων, και το λιγότερο σημαντικό υλικές ζημιές. Σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ένα κουτάκι που λειτουργεί με υπέρυθρες. Έτσι όταν ένα ζώο πλησιάζει στον δρόμο στέλνουμε σήμα στον δορυφόρο μέσω της κεραίας, και χρησιμοποιώντας gps ενημερώνουμε τον οδηγό εάν υπάρχει κίνδυνος.»

Far.go.bots

«Ο διαγωνισμός φέτος είναι φανταστικός είναι καλύτερος από κάθε άλλη χρονιά, είναι για εμάς πολύ σημαντικό το να δώσουμε το 200% του εαυτού μας για να τα πάμε όσα καλύτερα μπορούμε. Ο Φάρος του κόσμου ελπίζω να διακριθεί, το νιώθουμε εμείς, το ελπίζουμε όλοι μέσα από την καρδιά μας από την άλλη βέβαια ερχόμαστε εδώ για να περάσουμε καλά και να διασκεδάσουμε, και εύχομαι καλή επιτυχία σε κάθε ομάδα.»

Κατηγορίες: First Lego League

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *