Το FIRST LEGO LEAGUE έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα! Ο Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, θα φιλοξενηθεί στις 19 Φεβρουαρίου 2017 στο Ίδρυμα Ευγενίδου και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα. Η επιστήμη κι η τεχνολογία συνδυάζονται με τη γνώση, τη διασκέδαση και την ομαδική δουλειά! Μαθητές ηλικίας 9-16 ετών θα μας εκπλήξουν με τις φοβερές ιδέες τους σε μια μεγάλη γιορτή μάθησης.

Τα παιδιά σχηματίζουν ομάδες ρομποτικής και :

  • αναζητούν, ερευνούν και διερευνούν ένα συγκεκριμένο θέμα με την ομάδα τους,
  • αναλαμβάνουν να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα αυτόνομο ρομπότ,
  • αναπτύσσουν αξίες, όπως η άμιλλα, η ομαδικότητα και η χαρά της γνώσης και της μάθησης.

Δηλώσεις συμμετοχής για τις ομάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν έως 15 Δεκεμβρίου

Το πρόγραμμα STEAM yourself with FIRST LEGO LEAGUE

Στα πλαίσια της υποστήριξης του FIRST LEGO LEAGUE, από τη Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, έξι ομάδες παιδιών θα έχουν την ευκαιρία να προπονούνται στο χώρο του UTech Lab, το χώρο που έχει δημιουργηθεί με τη Συνεργασία του Μορφωτικού Τμήματος της Πρεσβείας των ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα βασίζεται στις αξίες της προσκόμισης όσο και της μεταδοτικότητας της γνώσης και χωρίζεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη περίοδο, ενήλικες θα εκπαιδευτούν, ώστε να γίνουν μέντορες – εκπαιδευτές, με τη σειρά τους σε παιδιά μικρότερης ηλικίας. Στην δεύτερη φάση οι μέντορες θα εκπαιδεύσουν 6 ομάδες παιδιών μικρότερης ηλικίας προκειμένου εκείνα να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό του FIRST LEGO LEAGUE.

Στα πλαίσια της έναρξης της δεύτερης φάσης του προγράμματος STEAM yourself with FIRST LEGO LEAGUE, ο πρόεδρος της eduACT και βραβευμένος εκπαιδευτικός κ. Κώστας Βασιλείου, βρέθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 14:00 – 16:00, προκειμένου να συστήσει για πρώτη φορά στο κοινό της Αθήνας το FIRST LEGO LEAGUE και να γίνει η πρώτη ανακοίνωση των μεντόρων και των έξι ομάδων παιδιών που θα προπονούνται στο χώρο του UTech Lab. Παράλληλα μαζί μας θα είναι η ομάδα εθελοντών που θα βοηθήσει στην υλοποίηση του διαγωνισμού και η ομάδα εκπαιδευτικών Μathisis.

Κατηγορίες: Uncategorized

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *