Έναρξη Αιτήσεων για την Εθνική Ομάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge Team Greece

Η Ελληνική Ομάδα Ρομποτικής FIRST Global Challenge Team Greece καλεί μαθητές 14-18 χρονών να υποβάλλουν αίτηση για τη χρονιά 2021 – 2022.  Η Εθνική ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα FIRST Global Challenge που θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως 27/6 – 17/9/2021.

Το φετινό θέμα του FIRST Global Challenge έχει τίτλο «Discover & Recover». Από πέρσι με την έναρξη της πανδημίας, πολλές πτυχές της κοινωνίας επηρεάστηκαν σοβαρά. Σε όλο τον κόσμο, όλοι μας έχουμε αντιμετωπίσει δύσκολες προκλήσεις σε διάφορες πτυχές της ζωής μας. Ωστόσο, έχουμε επίσης δει ότι το STEM παρέχει αποτελεσματικές λύσεις στον COVID-19 και γενικότερα για τις ενδεχόμενες μελλοντικές πανδημίες, λύσεις όπως την εξ αποστάσεως εκπαίδευση έως νέα εμβόλια και φάρμακα.

Με αυτό ως βάση το FIRST GLOBAL Challenge 2021 θα επικεντρωθεί στην προώθηση νέων τρόπων με τους οποίους το STEM μπορεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις μιας πανδημίας όπως του COVID-19, και ακόμη και να μετριάσει τον αντίκτυπο των μελλοντικών μεγάλων γεγονότων, δίνοντας προτεραιότητα στις καινοτόμες λύσεις για τις πραγματικές προκλήσεις που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι νέοι και οι κοινότητές τους σε όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα Ρομποτικής FIRST Global περιλαμβάνει δύο σκέλη:

α. Προετοιμασία και συμμετοχή στις προπονήσεις, τις δράσεις της ομάδας και στις διαδικασίες κρίσης στα πλαίσια της Ολυμπιάδας FIRST GLOBAL CHALLENGE 2021 (27.06 – 17.09.2021)

β. Συμμετοχή στις δράσεις της ομάδας για όλη τη διάρκεια της θητείας κάθε μέλους (27.06.2021 – 01.06.2022)

Επιλογή Μελών

Τα μέλη της ομάδας επιλέγονται από την Επιτροπή Επιλογής, η οποία αποτελείται από την Επιστημονική Ομάδα της EDUACT και τον Head Coach κατόπιν υποβολής από τους υποψηφίους σχετικής αίτησης, με απόφαση του Δ.Σ. της EDUACT.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής θα αποσταλεί ενημερωτικό e mail στους ενδιαφερόμενους και ο Κανονισμός Λειτουργίας της Εθνικής Ομάδας, ο οποίος πρέπει να υπογραφεί από τους υποψήφιους και τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους και είναι δεσμευτικός για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Περίοδος Αιτήσεων: Δευτέρα 17/05/2021 έως Παρασκευή 04/06/2021 στις 23:59.

Τρόπος Υποβολής Αιτήσεων:

1)     Γίνεστε δόκιμο μέλος της Eduact (η εγγραφή είναι δωρεάν) και μετά από 24 ώρες λαμβάνεται τον κωδικό. - Συμπληρώστε την αίτηση εδώ.

2)     Αφού έχετε τον κωδικό, συμπληρώνετε την Αίτηση Μέλους για την Εθνική Ομάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge Team Greece. - Συμπληρώστε την αίτηση εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποστείλετε ερωτήματα στο e-mail teamgreece.fgc@eduact.org

 

Με εκτίμηση,

Eduact Competitions Team

Αναστάσιος Κόλλιας,
FIRST Global Challenge Team Greece Head Coach

Κατηγορίες: EduactFIRST Global