Με αφορμή την άριστη και άρρηκτη συνεργασία του φιλεκπαιδευτικού μη  κερδοσκοπικού οργανισμού eduACT-Δράση για την εκπαίδευση με τη FIRST, αναζητούνται εκείνοι που αγαπούν τη ρομποτική και θέλουν να σηκώσουν την “κούπα” του παγκοσμίου διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής.

 

Αφού έχει κατακτήσει τον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα και την Κύπρο διεξάγοντας τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς και αναδεικνύοντας τους αυριανούς ηγέτες, ήρθε η στιγμή η eduACT να συστήσει την αποκαλούμενη “εθνική” ομάδα της που θα έχει την ευκαιρία να διαγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο , στον διαγωνισμό τoy FIRST® Global Challenge που τη φετινή χρονιά θα διεξαχθεί στο Μεξικό . Διαβάστε και εδώ . Καλεί λοιπόν  , όσους αγαπούν τη ρομποτική να δηλώσουν συμμετοχή και να εκπροσωπήσουν την χώρα τους στο εξωτερικό.

Η “εθνική ομάδα της eduACT” που θα ταξιδέψει στο Μεξικό στις 16-19 Αυγούστου 2018 θα αποτελείται από 3 παιδιά ωστόσο η ομάδα που θα προπονηθεί στην Ελλάδα θα αποτελείται από δέκα άτομα.

Δικαίωμα συμμετοχής

Οι διαδικασίες για την επιλογή και σύσταση της ομάδας θα διεξαχθούν σε όλη την Ελλάδα, επομένως δικαίωμα συμμετοχής διαθέτουν όλοι ανεξαιρέτως του πού κατοικούν.

Κριτήρια αξιολόγησης

Για να μπορέσει να κριθεί μια συμμετοχή έγκυρη θα πρέπει να αποτελείται από το βιογραφικό σημείωμα του παιδιού καθώς και από το motivation letter που θα επισυναφθεί με αυτό . Και στα δύο παραπάνω θα πρέπει να αναγράφεται η έως τώρα επαφή του παιδιού με τη ρομποτική και τα εργαστήρια της όπως επίσης και όποιο άλλο δεδομένο κριθεί αναγκαίο να αναγραφεί.

Η κάθε μία ξεχωριστά υποψηφιότητα θα κριθεί από μία τετραμελή επιτροπη που θα αποτελείται από δύο μέλη του Δ.Σ. της eduACT, ένα μέλος από τον εκπαιδευτικό κόσμο και συγκεκριμένα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τέλος ένα μέλος που θα προέρχεται  από τον επιχειρηματικό κόσμο και θα αξιολογήσει τις συμμετοχές  καταλήγοντας με αυτόν τον τρόπο στους τρεις φιναλίστ . Μαζί με τους τρεις(3) που θα στελεχώσουν την “εθνική ομάδα της eduACT” θα επιλεχθούν και άλλα επτά (7) παιδιά που θα προπονηθούν μαζί προκειμένου να φτιάξουν την πιο δυνατή ομάδα , μέχρι και το ταξίδι στο Μεξικό . Σε κάθε ένα παιδί μάλιστα θα χορηγηθεί και πιστοποίηση συμμετοχής.

Διαδικασία προετοιμασίας της “εθνικής ομάδας της eduACT” 

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να υποβάλλει την αίτηση συμμετοχής του ηλεκτρονικά μέχρι και την Παρασκευή 25 Μαίου στις 24:00 στέλνωντας τα έγγραφα που απαιτούνται στο info@eduact.org. Οποιαδήποτε συμμετοχή πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας δεν θα γίνει αποδεκτή. Καθ όλη τη διάρκεια του Ιουνίου , θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις-συνεντεύξεις με τα παιδιά ενώ στα τέλη του μήνα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα με τα παιδιά που θα ταξιδέψουν στο Μεξικό αλλά και εκείνα που θα στελεχώσουν την “εθνική ομάδα της eduACT”.  Αμέσως μετά , θα αρχίσει το BOOTCAMP προετοιμασίας μέχρι και το ταξίδι.

Κόστος

Πέρα από την μεγάλη αυτή έκπληξη , η eduACT διαθέτει ακόμα μία μιας και ο φιλεκπαιδευτικός οργανισμός κατάφερε να αποσπάσει υποτροφία για τη συμμετοχή του στην παγκόσμια διοργάνωση και έτσι καλύπτει τα έξοδα για τα τρία παιδιά που λάβουν μέρος.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως έχει αποδειχθεί ήδη στα πέντε χρόνια λειτουργίας της eduACT , πως η ρομποτική έχει καταφέρει να δώσει στα παιδιά εκείνο το κίνητρο για να καταφέρουν να αναπτύξουν τις δικές τους αξίες, όπως είναι η ομαδικότητα ,μέσω της επιστήμης . Έτσι , δίνοντας λύση σε ρεαλιστικά προβλήματα, τα παιδιά μέσω της επαφής με τη ρομποτική βοηθούν και την εγγύτερη αλλά και ευρύτερη κοινωνία τους.

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του FIRST® Global Challenge η eduACT αναζητεί και όλους εκείνους τους φορείς που θα επιθυμούσαν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια προαγωγής της καινοτομίας και της γνώσης.

 

Κατηγορίες: FIRST Global

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *