Για 2η φορά H Eduact σε συνεργασία με τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη διοργανώνουν το φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής και S.T.E.M. του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με τίτλο: "Τα παιδιά σχεδιάζουν τον Δήμο του μέλλοντος!"

Το καινοτόμο πρόγραμμα θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη χρήση σύγχρονης πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης και εκπαιδευτικά τεχνολογικά μέσα, δίνοντας λύση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα λόγω του COVID-19.

Το πρόγραμμα αφορά παιδιά προσχολικής ηλικίας και Α’,Β’,Γ,Δ' δημοτικού όλων των τοπικών διαμερισμάτων του δήμου. Συγκεκριμένα, 60 παιδιά προσχολικής και 144 παιδιά δημοτικού θα σχηματίσουν 15 ομάδες των 4 παιδιών και 24 ομάδες των 6 παιδιών αντίστοιχα. Οι ομάδες αυτές θα προετοιμαστούν μέσα από 8 συναντήσεις/workshops. Η διαδικασία των εγγραφών θα γίνει από την Eduact σε συνεργασία με τον Δήμο και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να διδαχθούν και να οικειοποιηθούν έννοιες που αφορούν το περιβάλλον, την αρχιτεκτονική και τη μηχανική, με τις επιστήμες STEM ως εργαλείο για την επίτευξη των στόχων. Παράλληλα, να εισαχθούν στον κόσμο του προγραμματισμού, της δημιουργικής κατασκευής και της έρευνας σε θέματα που αφορούν το Δήμο του μέλλοντος. Τα παιδιά θα αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη γνώση πάνω σε θέματα μηχανικής, τεχνολογίας, καλλιτεχνικών δεξιοτήτων και θεμελιωδών αξιών σε μια ομάδα, ώστε μετά τη λήξη του προγράμματος να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν όλα όσα θα μάθουν στην καθημερινή τους ζωή. Κάθε συμμετέχοντας θα λάβει ειδικό εξοπλισμό για τον σκοπό αυτό.

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ εκπαιδευτικής Ρομποτικής και S.T.E.M., "Τα παιδιά σχεδιάζουν τον Δήμο του μέλλοντος!", με την συμμετοχή όλων των ομάδων, παρουσία του δημάρχου και άλλων επισήμων, όπου οι ομάδες θα παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους και θα βραβευτούν.

Οδηγίες εγγραφής

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και STEM Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη χρειάζεται να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  1. Συμπληρώστε την φόρμα δήλωσης συμμετοχής.
  2. Στο πεδίο που σας ζητάει τον κωδικό μέλους, εισάγετε τον κωδικό αν είστε ήδη μέλος, αλλιώς αφήνετε κενό.
  3. Αφού πατήσετε υποβολή στην φόρμα, η δήλωση συμμετοχής σας στο πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  4. Θα πρέπει να επαναλάβετε την διαδικασία για την συμμετοχή επιπλέον παιδιών
  5. Μπορείτε να δηλώσετε μόνο στην περιοχή σας

*Οι εγγραφές για το πρόγραμμα "Τα παιδιά σχεδιάζουν τον Δήμο του Μέλλοντος!" έχουν ολοκληρωθεί.

Οι Προπονήσεις
Οι ομάδες που θα σχηματιστούν με την καθοδήγηση των ειδικών εκπαιδευτών μας θα προετοιμαστούν για 2 περίπου μήνες. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν με τη χρήση σύγχρονης πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης και εκπαιδευτικά τεχνολογικά μέσα. Με το πρόγραμμα μπορούν να εμπλακούν και όσοι γονείς το επιθυμούν. Σε συνεργασία με τον δήμο, σε περίπτωση που κάποιο μέλος ομάδας απουσιάσει σε περισσότερες από 2 συναντήσεις συστήνεται η αντικατάσταση του από κάποιο αναπληρωματικό μέλος. Κάθε συμμετέχοντας θα λάβει ειδικό πακέτο για την συμμετοχή του από την Eduact, θα χρειαστεί όμως να διαθέτει ήδη PC, laptop, tablet ή κινητό για την σύνδεση του στην πλατφόρμα.

Οι προπονήσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω μέρη:

 Δευτέρα: Χορτιάτης, Τρίτη: Φίλυρο, Ασβεστοχώρι και Εξοχή, Τετάρτη: Πυλαία, Πέμπτη: Πανόραμα

Ημερομηνίες εργαστηρίων:

ΔΕΥΤΕΡΑ Φεβρουάριος: 1,8,15,22 Μάρτιος: 1,8,22,29
ΤΡΙΤΗ Φεβρουάριος: 2,9,16,23 Μάρτιος: 2,9,16,23
ΤΕΤΑΡΤΗ Φεβρουάριος: 3,10,17,24 Μάρτιος: 3,10,17,24
ΠΕΜΠΤΗ Φεβρουάριος: 4,11,18,25 Μάρτιος: 4,11,18 Απρίλιος: 1
(οι μέρες και ώρες μπορεί να τροποποιηθούν)*
Τελική Εκδήλωση
"Τα παιδιά σχεδιάζουν τον Δήμο του μέλλοντος!"
Η τελική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση σύγχρονης πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, το Σάββατο 3 Απριλίου 2021. Οι ομάδες θα παρουσιάσουν τι έχουν πετύχει και σε γιορτινό κλίμα θα βραβευτούν.