Αγαπητά μέλη της κοινότητας του FIRST® LEGO® LEAGUE Greece,   

Ελπίζουμε η επιστολή μας να σας βρίσκει καταρχήν υγιείς. Αναμφισβήτητα ζούμε μία νέα περιπέτεια που θα δοκιμάσει εμάς, τις οικογένειές μας και τις επιχειρήσεις μας. Όμως με ψυχραιμία, συλλογικό πνεύμα και εμπιστοσύνη στα καλύτερα μυαλά και στην επιστήμη θα κερδίσουμε και αυτή την κρίση.  

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Οργανισμός Δράση για την Εκπαίδευση – eduACT® σε συνεργασία με τις ομάδες της FIRST® στην Αμερική, της FIRST® LEGO® LEAGUE και της LEGO® Education στη Δανία παρακολούθησε την εκδήλωση του νέου coronavirus COVID-19 και συνεργάστηκε στενά με τις τοπικές, εθνικές και διεθνείς αρχές συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ώστε να διαχειριστεί ψύχραιμα κι υπεύθυνα τα δεδομένα. Ό,τι μέχρι προχθές φαινόταν περιορισμένο και ελεγχόμενο, τώρα μας ανησυχεί και δεν θέλουμε να μπει σε οποιονδήποτε κίνδυνο κανένα από τα μέλη, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους και τους πολίτες της περιοχής δράσης μας. 

 

Ο ιός που επέβαλε τη ματαίωση πολλών σπουδαίων εκδηλώσεων σε ολόκληρο τον κόσμο, πέφτει πάνω στο απόγειο και της ρομποτικής περιόδου. Η όλη κατάσταση μας αναγκάζει να ακυρώσουμε και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και καινοτομίας FLL 2020 της Θεσσαλονίκης, το απαύγασμα μίας πενταετούς προσπάθειας του Οργανισμούς Δράση για την Εκπαίδευση – eduACT. 

 

Αυτή τη στιγμή, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας συνιστά να αποφεύγονται μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων για να καταστείλουν την εξάπλωση του Covid19 και δεν είμαστε ακόμα σίγουροι πόσο καιρό θα διαρκέσουν οι κατευθυντήριες γραμμές για την πρόληψη της υγείας.

 

Ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» σε όλες τις ομάδες, τους γονείς και τους φίλους που σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη και να λάβουν μέρος στην εκδήλωση μας. Θα μας λείψει η παρουσία σας στη χώρα μας και θέλουμε να γνωρίζετε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση, οι Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές μαζί με την HELEXPO, η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, το Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, αρκετοί χορηγοί και υποστηρικτές, το προσωπικό eduACT® και εκατοντάδες Διεθνείς εθελοντές, προετοιμάζονταν για την εκδήλωση για περισσότερο από ένα χρόνο.

 

Συνεχίστε δημιουργικά για ένα χτίσουμε ένα υπέροχο μέλλον για όλους!

Κατηγορίες: EduactFirst Lego League