ΔΙΠΛΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ EDUACT ΣΤΑ EDUCATION LEADERS AWARDS 2022 

Με κινητήριο δύναμη το όραμα μας για καινοτομία και εκπαίδευση χωρίς όρια, σχεδιάζουμε προγράμματα που φέρνουν την εκπαίδευση του αύριο στο σήμερα. Με χαρά, αναφέρουμε την αναγνώριση της δράσης αυτής της Eduact με βράβευση σε 2 διαφορετικές κατηγορίες στα Education Leaders Awards 2022 της εταιρείας BOUSSIAS :

Βραβείο GOLD στην κατηγορία Ρομποτική και AI, με τίτλο υποψηφιότητας:

Η Ελλάδα φάρος καινοτομίας κι εκπαίδευσης εν μέσω πανδημίας -Το πρώτο υβριδικό πρωτάθλημα ρομποτικής FIRST® LEGO® League Virtual Open International Greece

Κατά την σεζόν 20 -21 η ραγδαία υγειονομική κρίση που έπληξε κάθε έκφανση της ανθρώπινης δραστηριότητας με το κλείσιμο των εκπαιδευτικών δομών σύντομα να συνοδεύεται από ολικό lockdown, η παγκόσμια κοινότητα του FIRST® LEGO® League επλήγησε σημαντικά. 

Σε μία χρονιά όπου αντίστοιχα πρωταθλήματα ανά τον κόσμο αναβλήθηκαν ή ακόμη και ακυρώθηκαν, από έμπειρους διοργανωτές, λόγω των συγκυριών, η Eduact εμπιστεύτηκε τις ικανότητες της και την δυνατότητα της χώρας να ανταποκριθεί στο βεληνεκές της περίστασης και με την έγκριση της FIRST® προχώρησε στην διοργάνωση του FIRST® LEGO® League Virtual Open International. Η επιτυχία με την οποία περατώθηκε το εγχείρημα ενέπνευσε κοινότητες και εντυπωσίασε φορείς, αναδεικνύοντας την χώρα μας στην διεθνή σκηνή. Στην διοργάνωση συμμετείχαν 2000 μαθητές από όλο τον κόσμο οι οποίοι σχημάτισαν 200 ομάδες, συμβολικά τιμώντας τα 200 χρόνια εθνικής ανεξαρτησίας. 

Η δράση επικοινωνεί έμπρακτα την δέσμευση της Eduact - Να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο με καινοτομία και ποιότητα στην εκπαίδευση. Πέραν του προφανούς καινοτόμου χαρακτήρα του εγχειρήματος, η ποιότητά του σε όλα τα επίπεδα και η φροντίδα στην λεπτομέρεια τον ξεχώρισε όπως επιβεβαιώνει η ανατροφοδότηση του Υπουργείου και των συνεργαζόμενων ιδιωτικών και δημόσιων φορέων και φυσικά των συμμετεχόντων. Η διοργάνωση απέδειξε πως η εκπαιδευτική διαδικασία του μέλλοντος οφείλει να είναι ανθεκτική, προσαρμοστική και τολμηρή. Το όραμα του οργανισμού για εισαγωγή της εκπαίδευσης του μέλλοντος στο σήμερα απέκτησε παγκόσμια διάσταση. 

Βραβείο BRONZE στη κατηγορία Ανάπτυξη Οριζόντιων Δεξιοτήτων, με τίτλο υποψηφιότητας:

Η εκπαίδευση του μέλλοντος, σήμερα για ΟΛΟΥΣ-Ρομποτική στο ωρολόγιο πρόγραμμα δυσπρόσιτων δημοσίων σχολείων

Η Eduact σχεδίασε και εκπόνησε το “ Πρόγραμμα Ρομποτικής & STEAM FLL Robotics In School” στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων σε συνεργασία με ΥΠΑΙΘ & ΙΕΠ για δεύτερο συναπτό έτος. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου διαμοιρασμένους σε δύο κατηγορίες με βάση τις οποίες προσαρμόζεται ο εξοπλισμός και οι παιδαγωγικοί -εκπαιδευτικοί στόχοι: FLL Robotics Explore (A – Δ Δημοτικού) και FLL Robotics Challenge  (Ε–ΣΤ Δημοτικού & Γυμνασίου). Οι μαθητές καλούνται να αναπτύξουν μια καινοτόμο λύση σε ένα πρόβλημα, να προγραμματίσουν ένα αυτόνομο ρομπότ που θα κινείται σε μια θεματική πίστα και να λειτουργήσουν με αξίες ως ομάδα. Καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει πρωτοφανείς αλλαγές, κρίθηκε κρίσιμο να γεφυρώσουμε εκπαιδευτικά χάσματα παρέχοντας ισότιμη πρόσβαση, ευκαιρίες και ουσιαστική συμμετοχή σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικού που επλήγησαν περισσότερο λόγω της υγειονομικής κρίσης. Έτσι, κατά το ακαδημαϊκό έτος 21-22 επεκτείναμε τη στρατηγική μας προτεραιοποιώντας δυσπρόσιτες περιοχές

Το πρόγραμμα της Eduact αποτελεί παγκόσμια καινοτομία στο δίκτυο των 110 χωρών της FIRST και της LEGO. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα ρομποτικής παγκοσμίως αριθμώντας 60.312 ομάδες και 504.000 μαθητές. Ο προσανατολισμός του για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές ενισχύει τον πρωτοποριακό του χαρακτήρα. Πρόκειται για την πρώτη χρονιά που η  FIRST απονέμει την συγκεκριμένη επιχορήγηση σε κοινότητες εκτός ΗΠΑ και Καναδά.

Κατηγορίες: EduactFirst Lego League