Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Στην προσπάθεια μας να προσαρμοστούμε με βάση τις νέες εξελίξεις, βρίσκουμε εναλλακτικούς τρόπους ώστε να μην μένουμε μακριά από τα παιδιά. Αυτές τις ημέρες που τα παιδιά παραμένουν στο σπίτι, είναι η ιδανική ευκαιρία να συνδυάσουμε το παιχνίδι με τη γνώση! Προτείνουμε, λοιπόν, σε εσάς μια σειρά από δραστηριότητες με τις οποίες τα παιδιά μπορούν να απασχοληθούν στο σπίτι, μόνα ή μαζί με εσάς!

Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες με LEGO® στο σπίτι

Έχει αποδειχθεί ότι το παιχνίδι με τα τουβλάκια LEGO είναι κάτι παραπάνω από απλό παιχνίδι διασκέδασης. Τα παιδιά που παίζουν και δημιουργούν με LEGO ενισχύουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, ενώ καλλιεργούν την λεπτή και αδρή κινητικότητα τους. Μην ξεχνάτε να επιβραβεύετε και να θαυμάζετε κάθε προσπάθεια και δημιουργία των παιδιών!

Δραστηριότητες STEAM με απλά υλικά

Αναπόσπαστο κομμάτι του εκπαιδευτικού μας υλικού αποτελούν οι STEAM δραστηριότητες. Σκοπός αυτών είναι τα παιδιά, χρησιμοποιώντας απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι, ή μπορούμε εύκολα να βρούμε, μαθαίνουν κάτι νέο από τις επιστήμες, γίνονται μικροί μηχανικοί. Σας ενθαρρύνουμε, λοιπόν, να το δοκιμάσετε στο σπίτι με τα παιδιά σας!

Εφαρμογές Προγραμματισμού (Coding apps)

Ιδανική ευκαιρία αυτές τις ημέρες είναι τα παιδιά να χρησιμοποιούν εφαρμογές οι οποίες, πέρα από τη διασκέδαση, να τους προσφέρουν και βασικές γνώσεις για τις αρχές προγραμματισμού. Μη διστάσετε να την κατεβάσετε και να μάθετε, πάντα μέσα από το παιχνίδι!

Εάν, λοιπόν, ψάχνετε ένα τρόπο να περάσετε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας αυτές τις ημέρες, σας δίνουμε την ευκαιρία να το κάνετε!

‘With a bucket of Lego, you can tell any story. You can build an airplane or a dragon or a pirate ship – it’s whatever you can imagine.’ Christopher Miller