Η Eduact και το «Newton Room» στην Beyond Expo

 

Η τεχνογνωσία των Newton Room έφτασε στην Ελλάδα μέσω της Eduact και το μοναδικό εγχείρημα παρουσιάστηκε στην Beyond Expo!

 

Oμάδα εκπαιδευτών μας βρέθηκε στο ΝΟΗΣΙΣ - NOESIS Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, και παρακολούθησε επιμόρφωση σχετικά με την διαδραστική εκπαίδευση STEM που προσφέρουν τα «Newton Room» ανά τον κόσμο.

 

Το Newton Room είναι ένα «φορητό δωμάτιο επιστήμης» που δημιουργείται σε τοπικές κοινότητες ανά τον κόσμο αποτελώντας πυρήνα καινοτομίας και πειραματισμού σε θεματικές STEM για νεαρούς μαθητές και μαθήτριες.

 

Το Newton Room το οποίο φιλοξενήθηκε προσωρινά στην Θεσσαλονίκη μέσω της Eduact είναι αφιερωμένο στη θεματική «Up in the air with numbers - an Airy Adventure» και εστιάζει στα μαθηματικά και τη φυσική. Οι μαθητές σχεδιάζουν και υλοποιούν την δική τους εικονική πτήση κάνοντας μετρήσεις ταχύτητας, αποστάσεων και χρόνου.

 

Tα Newton Rooms σχεδιάστηκαν από τον Μη Κερδοσκοπικό Εκπαιδευτικό Οργανισμό FIRST Scandinavia και λειτουργούν στην Ευρώπη από το 2007.

 

Το εκπαιδευτικό υλικό της θεματικής «Up in the air with numbers - an Airy Adventure» καθώς και οι προσομοιωτές πτήσεις έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με την BOEING.

 

Υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Αντιπεριφέρεια Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον κ.Άγγελο Χαριστέα.

Κατηγορίες: EduactNewton Room