Οι ταινίες έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας, γοητεύοντας το κοινό με ποικιλία τεχνικών και  συναρπαστικές ιστορίες τους. Από συναρπαστικές περιπέτειες μέχρι ξεκαρδιστικές κωμωδίες και δράματα που προκαλούν προβληματισμό, ο κινηματογράφος προσφέρει μια σειρά εμπειριών που ξεπερνούν την απλή ψυχαγωγία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι οι ταινίες μπορούν να ασκήσουν τόσο θετικές όσο και αρνητικές επιρροές, ιδίως στα ευαίσθητα μυαλά της σημερινής νεολαίας. 

 Η Eduact υλοποίησε μια μοναδική σειρά δωρεάν εργαστηρίων για νέους με σκοπό την κατάκτηση τεχνικών κινηματογραφικής και γραφικής δημιουργίας, εκφράζοντας μέσω της τέχνης τους προβληματισμούς τους!

Μέσω των Εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες μυήθηκαν στην μεθοδολογία συμμετοχικού ντοκιμαντέρ και παρήγαγαν τις δικές τους μικρού μήκους δημιουργίες τις οποίες θα παρουσιάσουν σε Διεθνές Φεστιβάλ.

Τα Εργαστήρια εκπονήθηκαν στο πλαίσιο του διακρατικού Ευρωπαϊκού Έργου DBY - Directed By Youth. Το Directed by You(th) στοχεύει να εμπλέξει τους νέους σε ζητήματα της κοινωνίας των πολιτών, να τους ενδυναμώσει και να τους συνδέσει, χρησιμοποιώντας την καινοτόμο μέθοδο της συμμετοχικής παραγωγής ντοκιμαντέρ, καθώς και τον γραφικό σχεδιασμό.

Το DBY - Directed By Youth ασχολείται με ζητήματα που αφορούν την εμπλοκή των πολιτών στα κοινά, την απάθεια, τη διεκδίκηση δικαιωμάτων και τη χαμηλή δημοκρατική εμπιστοσύνη μεταξύ των νέων στην Ευρώπη.

Σκοπός είναι η προώθηση και η επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη Νεολαία: εμπλοκή, ενδυνάμωση και σύνδεση των νέων.

Αυτό πραγματοποιείται μέσω μιας καινοτόμου μεθόδου, που δεν είναι ακόμη ευρέως διαδεδομένη, του συμμετοχικού ντοκιμαντέρ. Αυτή η μέθοδος θα εμπλέξει τους νέους σε μια εμπειρία από πρώτο χέρι σχετικά με σημεία στον κόσμο γύρω τους τα οποία θα ήθελαν να αλλάξουν.

Μάθετε περισσότερα στην Επίσημη Ιστοσελίδα του Προγράμματος: https://dby.infoproject.eu/

Κατηγορίες: Eduact