Θεσσαλονίκη, 12 Φεβρουαρίου 2024

“Ολοκλήρωση του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Νοτίου Αιγαίου FIRST® LEGO® League Ρόδος, βραβεία και προκρίσεις στον Ελληνικό Τελικό”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου ο Περιφερειακός Διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής FIRST® LEGO® League Ρόδος. Ο Διαγωνισμός ήταν μια συνεργασία του Δήμου Ρόδου και της Eduact, και φιλοξενήθηκε στην Αίθουσα Κορνήλιος Καστοριάδης της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Διεξάγεται με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Φ15/ 133790/Δ2). Αρμόδιος Φορέας και Εθνικός Διοργανωτής για την Ελλάδα είναι ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Eduact.

 

Στους Διαγωνισμούς κάθε χρόνο λαμβάνουν μέρος περισσότερα από 6.000 παιδιά συνολικά. Στο FIRST® LEGO® League Ρόδος συμμετείχαν 14 ομάδες και συνολικά περισσότεροι από 200 μαθητές και μαθήτριες, προπονητές και εθελοντές. Οι συμμετέχοντες στη φετινή θεματική που φέρει τον τίτλο MASTERPIECE℠ εστίασαν στον ρόλο που παίζει το STEM. στις τέχνες.

Σημαντική ήταν η προσφορά των εθελοντών, οι οποίοι συμμετείχαν ως κριτές, διαιτητές και συνοδοί των ομάδων, κάνοντας την εμπειρία του διαγωνισμού μοναδική για τις ομάδες.

 

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Νοτίου Αιγαίου ήταν ένας από τους οκτώ περιφερειακούς διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται φέτος στην Ελλάδα, με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Φ15/ 133790/Δ2). Όλοι οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες έλαβαν μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής, ενώ το 1/2 περίπου των ομάδων βραβεύτηκαν για την εξαιρετική προσπάθεια στις διαφορετικές κατηγορίες του Διαγωνισμού. Συνολικά, το 1/3 των ομάδων εξασφάλισαν την πρόκριση τους στον τελικό του FIRST® LEGO® League Greece που θα λάβει χώρα στις 9 και 10 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη.

Βραβεία Περιφερειακού Διαγωνισμού Νοτίου Αιγαίου FIRST® LEGO® League Ρόδος:

Core Values Award
C3085 Power Rangers

Innovation Project Award
C3032 ARTIFICIAL CREATORS

Robot Design Award
C3145 Κως-μορομποτάκια

Robot Performance Award
C3031 ROBO+ART(ήσεις)

Motivate Award
C3023 Lindos eco Team

Rising-All Star Award
C3091 Art team

Breakthrough Award
C3084 7 Technology Killers

 

Οι ομάδες που προκρίθηκαν για το FIRST® LEGO® League GREECE FINAL στην κατηγορία CHALLENGE είναι οι:

C3023 Lindos eco Team,
C3031 ROBO+ART(ήσεις),
C3032 ARTIFICIAL CREATORS,
C3085 Power Rangers,
C3091 Art team.

Εικόνες από τον Διαγωνισμό:

Στον Διαγωνισμό μας τίμησε με την παρουσία του ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγητής Αλιβίζος Σοφός, ο οποίος βράβευσε τις ομάδες και θαύμασε την δουλειά των παιδιών.
Επιπλέον μετάλλια και βραβεία απένειμαν ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Μετάβασης του Δήμου Ρόδου, κ. Βαρέλης Γιώργος, ο Δημήτρης Σπανός, μέλος ΕΔΙΠ του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οι Διαιτητές, οι Εθελοντές και οι Judges.

 

Τη διοργάνωση υποστήριξαν οι:
Χρυσοί Χορηγοί: KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός, ΤΙΤΑΝ
Μεγάλος Χορηγός: φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ
Χορηγός: Πλαίσιο
Επιστημονικός Συνεργάτης: Ο3 Out of Ordinary
Χορηγοί σίτισης: Domino’s Pizza., Dole

Μάθετε περισσότερα για τους Διαγωνισμούς εδώ

 

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλέφωνο: +30 2311 286 369
E-mail: press@eduact.org
W: FIRST® LEGO® League Εvents

 

Κατηγορίες: EduactFirst Lego League