Θεσσαλονίκη, 12 Φεβρουαρίου 2024

“Ολοκλήρωση του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ηπείρου & Ιονίων Νήσων FIRST® LEGO® League Ιωάννινα, βραβεία και προκρίσεις στον Ελληνικό Τελικό”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου ο Περιφερειακός Διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής FIRST® LEGO® League Ιωάννινα. Ο Διαγωνισμός ήταν μια συνεργασία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την Eduact, διεξήχθη υπό την Αιγίδα
της Περιφέρειας Ηπείρου και φιλοξενήθηκε στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων.

Διεξάγεται με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Φ15/ 133790/Δ2). Αρμόδιος Φορέας και Εθνικός Διοργανωτής για την Ελλάδα είναι ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Eduact.

 

Στους Διαγωνισμούς κάθε χρόνο λαμβάνουν μέρος περισσότερα από 6.000 παιδιά συνολικά. Στο FIRST® LEGO® League Ιωάννινα συμμετείχαν 10 ομάδες και συνολικά περισσότεροι από 120 μαθητές και μαθήτριες, προπονητές και εθελοντές. Οι συμμετέχοντες στη φετινή θεματική που φέρει τον τίτλο MASTERPIECE℠ εστίασαν στον ρόλο που παίζει το STEM. στις τέχνες.

Σημαντική ήταν η προσφορά των εθελοντών, οι οποίοι συμμετείχαν ως κριτές, διαιτητές και συνοδοί των ομάδων, κάνοντας την εμπειρία του διαγωνισμού μοναδική για τις ομάδες.

 

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Ηπείρου & Ιονίων Νήσων ήταν ένας από τους οκτώ περιφερειακούς διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται φέτος στην Ελλάδα, με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Φ15/ 133790/Δ2). Όλοι οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες έλαβαν μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής, ενώ το 1/2 περίπου των ομάδων βραβεύτηκαν για την εξαιρετική προσπάθεια στις διαφορετικές κατηγορίες του Διαγωνισμού. Συνολικά, το 1/3 των ομάδων εξασφάλισαν την πρόκριση τους στον τελικό του FIRST® LEGO® League Greece που θα λάβει χώρα στις 9 και 10 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη.

Βραβεία Περιφερειακού Διαγωνισμού Ηπείρου & Ιονίων Νήσων FIRST® LEGO® League Ιωάννινα:

Core Values Award
C3142 NGM Bambinia

Innovation Project Award
C3146 ETHERS

Robot Design Award
C3073 NGM Team

Robot Performance Award
C3015 NROBOGEN

Engineering Excellence
C3137 THENY OF ROBOTS

 

Οι ομάδες που προκρίθηκαν για το FIRST® LEGO® League GREECE FINAL στην κατηγορία CHALLENGE είναι οι:

C3015 NROBOGEN,
C3073 NGM Team,
C3137 THENY OF ROBOTS,
C3142 NGM Bambinia

Εικόνες από τον Διαγωνισμό:

Στον Διαγωνισμό μας τίμησαν με την παρουσία τους: η Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Νάκου Αγνή, ο καθηγητής και Διευθυντής του εργαστηρίου διδακτικής και σχολικής παιδαγωγικής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Εμβαλωτής Αναστάσιος, και ο Διευθυντής του 27ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων κ. Γεωργίτσης Νίκος, οι οποίοι απένειμαν βραβεία στους συμμετέχοντες.

 

Τη διοργάνωση υποστήριξαν οι:
Χρυσοί Χορηγοί: KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός, ΤΙΤΑΝ
Μεγάλος Χορηγός: φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ
Χορηγός: Πλαίσιο
Επιστημονικός Συνεργάτης: Ο3 Out of Ordinary
Χορηγοί σίτισης: Goody’s Burger House, Dole και JOIN juice bars

Μάθετε περισσότερα για τους Διαγωνισμούς εδώ

 

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλέφωνο: +30 2311 286 369
E-mail: press@eduact.org
W: FIRST® LEGO® League Εvents

 

Κατηγορίες: EduactFirst Lego League