Οι τάξεις Ε1 και Ε2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χίου δημιούργησαν το πρώτο τους Project με τον εξοπλισμό Lego Education Spike Prime που παρέλαβαν από την Eduact, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ρομποτικής και STEAM FLL του Οργανισμού, το οποίο έχει ενταχθεί στα εργαστήρια δεξιοτήτων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας.

Το συγκεκριμένο project των μαθητών αφορούσε τη δημιουργία ενός διαδραστικού “Πιάνου Απόστασης” όπου με την χρήση ενός σένσορα υπερήχων τα παιδιά δημιούργησαν τις δικές τους μελωδίες χωρίς καν να ακουμπάνε τα -αόρατα- πλήκτρα. Γι΄αυτό το λόγο τα παιδιά είχαν την ιδέα να το χαρακτηριστεί και… ‘Covid Free’!

Μέσω της παιγνιώδους μάθησης, του κορυφαίου τεχνολογικού εξοπισμού και των καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών που χαρακτηρίζουν το Πρόγραμμα Ρομποτικής και STEAM FLL του Οργανισμού, οι μαθητές πειραματίζονται με έννοιες της επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών (STEM) μέσω μιας διασκεδαστικής, και πρακτικής μάθησης και αποκτούν πραγματική εμπειρία πρακτικής επίλυσης προβλημάτων.

Απαραίτητο συστατικό για όλα τα παραπάνω; Η δημιουργικότητα!

Κατηγορίες: EduactEducation Unlimited