Θερμή υποδοχή στο ιστορικό κτήριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Σμύρνη περίμενε τις μαθήτριες, τους μαθητές και τις ομάδες που συμμετείχαν στο διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής «First Lego League» που έλαβε χώρα στη Σμύρνη. Πριν από λίγες ημέρες είχαν συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Καθ. Προκόπη Παυλόπουλο.
Επικεφαλής της αποστολής ο εκπαιδευτικός Κώστας Βασιλείου, Πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «eduACT». Τα παιδιά ηλικίας 9-16 ετών από την Αθήνα (Greek Coders K12), τη Θεσσαλονίκη (Space maniacs, Happy Robofighters-Σύλλογος ο Σωτήρας), τη Βάρη (RoboticΑlienzzz, Εκπαιδευτήριο «Παλλάδιο») και την Κατερίνη («Mektech», Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών). Παρόντες και οι εκπαιδευτικοί και γονείς των παιδιών και οι εκπρόσωποι της Helexpo Αλέξης Ταξιρλής, Χρήστος Χρυσοβελίδης και Δημήτρης Αβραμίδη. 
Κατά τη συνάντηση η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Σμύρνη κυρία Αργυρώ Παπούλια ευχήθηκε στα παιδιά καλή επιτυχία και ζήτησε από τις ομάδες των μαθητών να μας περιγράψουν το concept το οποίο θα αναπτύξουν στο διαγωνισμό ρομποτικής. Τόνισε την υπερηφάνεια, που αισθάνθηκε για αυτά τα παιδιά, αλλά και την αισιοδοξία ότι η νέα γενιά μπορεί να διασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα.
Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς τους!

Κατηγορίες: First Lego League

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *