Το Open International FIRST LEGO League Greece είναι γεγονός!

200 κορυφαίες μαθητικές ομάδες ρομποτικής από όλο τον κόσμο διαγωνίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το 2021. ”

Οι 200 κορυφαίες μαθητικές ομάδες από όλο τον κόσμο θα εκπροσωπήσουν τις χώρες τους στο Open International FIRST LEGO League Greece στις 24 - 27 Ιουνίου 2021. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από την Eduact σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, την FIRST και την LEGO Education υπό την Αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής Ελλάδα 2021.
Το FIRST® LEGO® League, είναι εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (172915/2020) και εισάγει την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανική και τα μαθηματικά (STEM) σε παιδιά ηλικίας 9-16 μέσω διασκεδαστικής, συναρπαστικής πρακτικής μάθησης.
Το θέμα της σχολικής χρονιάς 2020 – 2021 (Game Changers) είναι ο αθλητισμός με τη συμμετοχή παγκοσμίως περισσότερων από 679.000 μαθητών και μαθητριών σε 3.700 επίσημα event 115 χωρών.
Στις 24/06/2021 το Open International FLL Greece θα καλωσορίσει στην τελετή έναρξης 2000 μαθητές και 400 προπονητές των 200 ομάδων που συμβολικά συμμετέχουν στη διοργάνωση, τιμώντας τον εορτασμό των 200 χρόνων για τη χώρα μας. Η κατανομή των θέσεων για κάθε χώρα έχει ακολουθήσει το ολυμπιακό μοντέλο ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή εκπροσώπηση περισσότερων από 110 χωρών από όλη την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Αυστραλία και των 50 πολιτειών της Αμερικής καθώς και 15 ελληνικές συμμετοχές. Το διαγωνισμό θα υποστηρίξουν καταξιωμένοι διεθνείς κριτές και εθελοντές από όλο τον κόσμο.
Οι ομάδες θα διαγωνιστούν ψηφιακά σε Hybrid συνθήκες συνδυάζονται σύγχρονες και ασύγχρονες διαδικασίες για να παρουσιάσουν τη δουλεία τους στο Innovation Project, το Robot Design & Robot Game και Core Values.
Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του παγκοσμίου οι ομάδες και το κοινό θα μπορούν να παρακολουθούν live τα αποτελέσματα των ομάδων, videos των ομάδων με παρουσιάσεις για τη δουλειά τους αλλά και από τη χώρα τους, συνεντεύξεις και ομιλίες επίτιμων καλεσμένων και θεματικές βραδιές με δραστηριότητες για τις ομάδες.
Στις 27/6/2021 θα κλείσει τις αυλαίες της η γιορτή γνώσης και καινοτομίας με μια λαμπρή τελετή λήξης με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους!

 

Χρυσός Χορηγός: KLEEMANN

Με την Υποστήριξη του Γενικού Προξενείου και της Αμερικανικής Πρεσβείας

Μεγάλοι Χορηγοί: ΙΝΤRASOFT International, ΤΙΤΑΝ, Φυσικό Μεταλικό ΔΙΟΣ, EΛΠΕ

 

Πληροφορίες σχετικά με το Open International FLL Greece: https://fllopengreece.com/

Κατηγορίες: EduactFirst Lego League