Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα χρόνο, στο NOESIS της Θεσσαλονίκης και στο διαγωνισμό ρομποτικής FIRST LEGO LEAGUE 2016, που διοργανώθηκε από την eduACT, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο και εκπέμποντας μια δυναμική που ξεπέρασε τον πήχη της καινοτομίας, δημιουργώντας κάτι παραπάνω, μια εκπαιδευτική γιορτή. Ήταν τότε, που ο δημοσιογράφος Σπύρος Χαριτάτος γνώρισε την eduACT, και έκπληκτος από την δυναμική αυτή έγινε κάτι παραπάνω από ένας απλός θαυμαστής. Ο πρώτος Αmbassador της eduACT για τον διαγωνισμό ρομποτικής FIRST LEGO league ήταν γεγονός.

 

Την Κυριακή 6/2/2017, ο ίδιος μας τίμησε με την παρουσία του στα εγκαίνια του νέου χώρου της eduACT στη ΧΑΝΘ, μέσα σε γιορτινό κλίμα επιδοκιμασίας των καινοτόμων στόχων του σωματείου. Μέσα από τα λόγια του απέδωσε μερικά από τα σημαντικότερα σημεία της προσπάθειας μας, αναδεικνύοντας το σημαντικότερο νόημα του έργου μας.

 

«Πρεσβευτής δεν είναι εξουσία δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ελπίδα, οποιοσδήποτε θέλει να μεταδώσει να συντηρήσει η να βελτιώσει οτιδήποτε νομίζει ότι αλλάζει την ζωή του την κάνει καλύτερη για τον ίδιο, τα παιδιά του, την οικογένεια του ή τους συνανθρώπους του.» Δήλωσε ο ίδιος όσον αφορά τον ρόλο του.

«Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένα υπέροχο έργο που θα μπορούσε κανείς να το δει να το περιγράψει ή να το διαβάσει σε ένα σίριαλ τηλεόρασης μια κινηματογραφική ταινία ή ένα βιβλίο. Ένα έργο που γίνεται από την eduACT, τον Κώστα Βασιλείου, και φυσικά τους υπέροχους συνεργάτες του.»

«Ως δημοσιογράφος, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή συνάντησα μια φωλιά ανθρώπων που έχουν έναν κοινό στόχο, να πάρουνε στην αγκαλιά τους τα παιδιά, τις ανησυχίες τους, τους προβληματισμούς τους και ό,τι κι αν αντιμετωπίζουν στο συγγενικό περιβάλλον του σπιτιού, στο χώρο εκπαίδευσης αυτό να μετουσιωθεί σε πράξη σε ενέργεια, αφού πρώτα εντοπίσουμε το χάρισμα, το ταλέντο που έχει οποιοδήποτε παιδί μας, και λέω οποιοδήποτε παιδί μας γιατί κάθε παιδί είναι παιδί μας. Δεν χρειάζεται να είμαστε βιολογικοί γονείς, αλλά είναι υποχρέωση ενός πολιτισμένου ανθρώπου να είναι κοντά σε οποιοδήποτε ανήλικο άτομο, από όπου κι αν κατάγεται, από όπου κι αν προέρχεται, από όπου κι αν συναντηθούν οι δρόμοι τους.»

«Την περίπτωση της eduACT και του Κώστα Βασιλείου δεν μπορούσα να τη διανοηθώ. Μέσα στα πάνω από 20 χρόνια δημοσιογραφικής παρουσίας σε όλα τα είδη δημοσιογραφίας, θεωρούσα εκείνη την στιγμή κοιτάζοντας πίσω και την προσωπική μου διαδρομή αλλά και την διαδρομή ανθρώπων που χειρίζονται την ομαδική και ατομική τους πορεία μέσα από την δική τους δημοσιογραφική ενασχόληση, θεωρούσα λοιπόν ότι χρειάζεται να πιαστούμε χέρι χέρι, είναι κάτι που θεώρησα εφόσον συναντάς ανθρώπους οραματιστές που κάνουν αυτό το οποίο δεν πίστευες ότι θα μπορούσες να κάνεις εσύ, ή θα δείλιαζες, ή ότι είσαι πολύ λίγος ή ανεπαρκείς για να το κάνεις, ή και φοβόσουνα, εφόσον κάποιος μπορεί και θέλει και προσπαθεί. Και δεν είναι ένας αλλά είναι πολλοί, και δεν είναι μικροί ή μεγάλοι είναι μικροί και μεγάλοι μαζί. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει ένας που θεωρεί ότι υποστηρίζει την δημοσιογραφική συνείδηση ή πρακτική είναι να το υποστηρίξει.»

Και η προσπάθεια μας συνεχίζεται, και οι άνθρωποι που μας στηρίζουν με τις πράξεις και το ήθος τους, θα έχουν πάντα την στήριξη μας.

Κατηγορίες: Eduact

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *