Στην καταπράσινη πλαγιά του Μπέλλες, στη Μακρυνίτσα Σερρών, στις φιλόξενες και φιλόκαλες ιδιόκτητες κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως την Τρίτη 30 Μαΐου 2017, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τέλεσε τον αγιασμό για την έναρξη του Α΄ Πανελληνίου Κατασκηνωτικού Συνεδρίου.

Ο πρόεδρος του Φιλεκπαιδευτικού Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου eduACT – ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, κ. Βασιλείου καθώς και εκπρόσωποι του Σωματείου, που έχει από το ξεκίνημά του, ως Μέγα Αρωγό την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως παρευρέθηκαν στο συνέδριο και συνομίλησαν με το Μακαριώτατο.

Το έργο της eduACT, με τη Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως πάντοτε κοντά της, εστιάζει στην ισότιμη συμμετοχή όλων των παιδιών σε καινοτόμες εκπαιδευτικές διαδικασίες. Η ρομποτική από το 2013 που έφτασε στην Ελλάδα με τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό FIRST LEGO LEAGUE και αποκλειστικό διοργανωτή την eduACT, έχει γίνει πλέον θεσμός σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε εκπαιδευτικούς φορείς άτυπης εκπαίδευσης, ομάδες φίλων, καθώς και στα κατηχητικά των ενοριών. Την περασμένη χρονιά, περισσότερες από δέκα ομάδες παιδιών συμμετείχαν μέσω των ενοριών στο διαγωνισμό, με εξαιρετική παρουσία και διακρίσεις κι ο αριθμός αυτός συνεχώς αυξάνεται. Πρωτοπόρος στην καλή αυτή πρακτική, ήταν η Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας που από το 2013 στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια αυτή δίνοντας κάθε χρόνο την ευκαιρία στα παιδιά να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική αυτή γιορτή.

Ο Μακαριώτατος δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για δράσεις που αφορούν τη νεολαία και τις αξίες της ομαδικότητας και του αλληλοσεβασμού, ενημερώθηκε για το πως αυτή η καλή πρακτική που υλοποιήθηκε πρώτα από τη Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και επεκτάθηκε στη συνέχεια και σε άλλες Μητροπόλεις, μπορεί να γίνει πράξη ευρύτερα στη χώρα μας, προς όφελος των παιδιών και φυσικά της γνώσης.

Είδε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ρομποτικές κατασκευές που έφτιαξαν τα ίδια τα παιδιά, καθώς επίσης και την επίσημη πίστα του φετινού διαγωνισμού FIRST LEGO LEAGUE, την οποία του παρουσίασε ο πρόεδρος της eduACT κ. Βασιλείου αναφερόμενος γενικότερα στο Φιλεκπαιδευτικό έργο του Σωματείου.

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου επιπλέον θα πραγματοποιηθούν από την eduACT, εργαστήρια ρομποτικής για τους συμμετέχοντες, καθώς επίσης και εμπνευστική ομιλία από τον βραβευμένο εκπαιδευτικό και μέλος του παγκόσμιου δικτύου εκπαιδευτικής Ρομποτικής FLL κ. Βασιλείου με θέμα «Εκπαιδευτική Ρομποτική – μια καινοτόμα κατασκηνωτική παιδαγωγική δραστηριότητα αναπτύσσει την ομαδικότητα, τη δημιουργικότητα και τα ταλέντα»

Με τη σειρά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, που για μια ακόμα φορά δείχνοντας ενδιαφέρον για τη νεολαία υποστήριξε το έργο μας και ιδιαίτερα τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα για τη συνεχή του διάθεση να προσφέρει προς όφελος της εκπαίδευσης.

Κατηγορίες: Eduact

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *