O Φιλεκπαιδευτικός, Μη Κερδοσκοπικός, ΟργανισμόςeduACT-Δράση για την Εκπαίδευση διοργάνωσε για έκτη συνεχόμενη χρονιά στην χώρα μας τον, παγκόσμιας εμβέλειας, Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας FIRST® LEGO League. Πρόκειται για τον ποιοτικότερο και μεγαλύτερο σε συμμετοχή διαγωνισμό Ρομποτικής και Νέων Τεχνολογιών που πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Μία μοναδική γιορτή γνώσης και ψυχαγωγίας, που έλαβαν μέρος πάνω από 150 ομάδες από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.

Ο Μεγάλος Τελικός έγινε στη Θεσσαλονίκη, το διήμερο 16-17 Μαρτίου 2019 στο Περίπτερο 6 της ΔΕΘ-Helexpo,με την παρουσία 54 ομάδων από όλη την Ελλάδα, οι οποίες διακρίθηκαν μέσα από τους έξι επιμέρους προκριματικούς γύρους σε ισάριθμες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Ηράκλειο, Ξάνθη και Βέροια). Στον φετινό διαγωνισμό FLL, που διεξήχθη υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και είχε θέμα το Διάστημα – με τον ευρηματικό τίτλο “INTO ORBIT”, έλαβαν μέρος περισσότερα από 1.500 παιδιά και 450 εθελοντές που μπήκαν σε … διαστημική τροχιά, ενώ τον παρακολούθησαν περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες.

Βραβεύτηκαν συνολικά 26 ομάδες, ενώ στις πρώτες δέκα ομάδες της γενικής κατάταξης δίνεται η δυνατότητα να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε Παγκόσμιους διαγωνισμούς σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική το επόμενο τρίμηνο.

Με την παρουσία τους τίμησαν τον διαγωνισμό εκπρόσωποι της πολιτικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής της πόλης μας και όχι μόνον, του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού και του European Space Agency (ESA), οι οποίοι βράβευσαν τις διακριθείσες ομάδες και απηύθυναν εμψυχωτικό χαιρετισμό στους λιλιπούτιους και φερέλπιδες εξερευνητές. Μεταξύ άλλων, στη τελετή λήξης και απονομής των βραβείων παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Α. Τζιτζικώστας, οι Δήμαρχοι Πυλαίας-Χορτιάτη και Αμπελοκήπων κ.κ. Ι. Καϊτεζίδης και Λ. Κυρίζογλου (Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ), ο Αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Α. Μπαρμπουνάκης καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών της ΔΕΘ Helexpo κ. Τσαξιρλής. Θα πρέπει να αναφέρουμε την παρουσία του Γενικού Προξένου των ΗΠΑ κ. G. W. Pfleger, του Προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) κ. Χρ. Πρωτόπαππα, αλλά και του εκπροσώπου της European Space Agency (ESA) κ.Λαγουδάκη καθότι το θέμα του φετινού διαγωνισμού FLL συνδέονταν άρρηκτα με τις δράσεις των πρωτοπόρων και καινοτόμων αυτών Οργανισμών.

Στην προσπάθειά μας για την διάχυση της γνώσης της εκπαιδευτικής Ρομποτικής και των νέων Καινοτόμων Τεχνολογιών σε όλα τα παιδιά της χώρας μας, έχουμε στρατηγικούς συνεργάτες και άμεσους υποστηρικτές εταιρίες και επιχειρήσεις όπως: Kleemann, SAP, Σ. Μεντεκίδης Α.Ε. – ΔΙΟΣ, Stone Group, Ελληνικά Πετρέλαια, Πλαστικά Κρήτης, Oecon, DK, ΙΕΚ ΑΚΜΗ, New York College, Avance, Voxxed, Egnatia Palace Hotel, Allegro, Travel Plan, Bellis, Παπαδοπούλου Α.Ε., Αρτοποιεία Κυριακίδου, Scipta, Τιτάνια, Smartfoods, PizzaFαn, Goody΄s Πεύκα, Tuvunu, Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης. Η γνώση είναι για όλους, είναι δύναμη και όσο μοιράζεται τόσο πολλαπλασιάζεται. Το έργο μας μεγαλώνει μόνο “οικοδομώντας” πάνω σε σταθερές συνεργασίες και σχέσεις. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες της eduACT και του FLL Greece https://firstlegoleague.gr

Κατηγορίες: eduACT

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *