Μεγάλος ενθουσιασμός και χαρά για τα εξαιρετικά κατορθώματα των ομάδων μας στο εξωτερικό για μια ακόμα φορά!

” Ήταν τιμή και χαρά μας που εκπροσωπησαμε τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό First Lego Leage open international Lebanon. Σε αυτό το διαγωνισμό συμμετείχαν 72 ομάδες από 30 χώρες και έτσι είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα και να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας. Δουλέψαμε σκληρά όλο το χρόνο και οι κόποι μας ανταμοιφθηκαν κατακτώντας το βραβείο των κριτών Rising Star για την εξαιρετική επίδοση μας και στους τρεις τομείς του διαγωνισμού (Robot design, Project,  Core values)” Robobirds

“Μετά από 8 μήνες σκληρής προετοιμασίας η αγωνιστική ομάδα των εκπαιδευτηρίων μας κατάφερε να αναδειχτεί μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Πιο συγκεκριμένα η ομάδα μας κατέκτησε την 2η θέση στο RobotGame της παγκόσμιας κατάταξης σημειώνοντας πολύ υψηλό σκορ μόλις μίας μονάδας διαφορά από τους Καναδούς που κατέκτησαν την πρώτη θέση! Ακόμη κατέκτησε την 2η θέση στο Knockout Cup κερδίζοντας όλους τους φιναλίστ εκτός από τους Καναδούς σε έναν πολύ θεαματικό τελικό. Οι επιτυχίες μας όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς η ομάδα M-RAST κατάφερε να σηκώσει άλλο ένα κύπελλο κατακτώντας την 2η θέση στην κατηγορία του Robot Design και πιο συγκεκριμένα διακριθήκαμε για την καινοτομία των μηχανισμών που επινοήσαμε και χρησιμοποιήσαμε στο ρομπότ μας καθώς και για την στρατηγική που ακολουθήσαμε.  Η ομάδα μας προτάθηκε για κύπελλο από τους κριτές σε 4 από τις 9 κατηγορίες (Teamwork, Gracious Professionalism®, Mechanical Design, Strategy & Innovation) ενώ αριστεύσαμε σε 6 από τις 9 κατηγορίες. Δυστυχώς όμως οι κανονισμοί του διαγωνισμού δεν σου επιτρέπουν να παραλάβεις περισσότερα από ένα κύπελλα στην κατηγορία των κριτών. Έτσι η ομάδας μας κατάφερε να κατακτήσει 1 κύπελλο κριτών και 2 διαιτητών στο Robot Game.Είμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε να σηκώσουμε ψηλά την Ελληνική σημαία και να ακουστεί το όνομα της Ελλάδας 3 φορές σε έναν παγκόσμιο τελικό. Υποσχόμαστε να εργαστούμε σκληρά για ακόμη περισσότερες και μεγαλύτερες διακρίσεις”.
M-RAST (Mandoulides – Robotics And Space Team)

“Κατ’ αρχήν θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την υποστήριξή σας καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής μας στον διαγωνισμό FLL “Into Orbit”! Λίγα λόγια για την συμμετοχή μας στον τελικό:

Οι PC GEEKS στην τελική φάση του διεθνούς διαγωνισμού FLL στον Λίβανο; Ούτε στα (πιο προχωρημένα…) όνειρά μας! Μία αμιγώς ερασιτεχνική ομάδα, μία παρέα 6 (πρωτίστως) φίλων και “συνενόχων” στην ρομποτική. Οι προπονητές (δηλ.: 2 από τους γονείς με κάποιες γνώσεις) και οι γονείς, απλά, υποστηρικτές (και φανατικοί οπαδοί!).Πως μας φάνηκε ο τελικός FLL; ένα απίστευτο πανηγύρι! Φωνές, φασαρία, χρώματα, ένταση, ενθουσιασμός. Προσθέστε στην εξίσωση το “άρωμα Αραβίας” του Λιβάνου. Οι εμπειρίες, ακόμα, ταξινομούνται. Η οργάνωση ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο!Δυστυχώς είχαμε να ανταγωνιστούμε επαγγελματικές ομάδες. Η απογοήτευση της μη διάκρισης γρήγορα αντικαταστάθηκε από τον ενθουσιασμό της επιτυχίας των άλλων 3 ελληνικών ομάδων. Συγχαρητήρια παιδιά!Είμαστε υπερήφανοι γιατί:- Παλέψαμε σκληρά, πολύ σκληρά, επί 10 μήνες!- Υπερβήκαμε εαυτούς κατά πολύ: ο στόχος μας ήταν η πρόκριση στην Θεσσαλονίκη…  Αποτέλεσμα: 2ο βραβείο robot design (Θεσσαλονίκη) & πρόκριση στον παγκόσμιο τελικό!
– Υλοποιήσαμε & σφυρηλατήσαμε τα “Core Values”Στις καλοκαιρινές μας αποσκευές κουβαλάμε την νοσταλγία: 3, 2, 1, (summer) LEGO!!!”. PC Geeks

“Tα πράγματα δεν πήγαν για τους C’est la vie σύμφωνα με τις προσδοκίες τους. Δεν έπαψαν όμως στιγμή να αγωνίζονται και να χαίρονται την κάθε στιγμή, κατακτώντας την 3η θέση για τον Ευγενή Επαγγελματισμό τους”. Ένα ταξίδι είναι η ζωή και πρέπει να το ζήσουμε όπως του αξίζει. Συγχαρητήρια σε όλες τις ελληνικές ομάδες, αλλά και όλα τα παιδιά του κόσμου, που έδειξαν πως μπορούμε να ζούμε όλοι μαζί αρμονικά και ευτυχισμένοι!”

Κατηγορίες: First Lego League

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *