Σήμερα ολοκληρώνεται ο μεγάλος τελικός του First Lego League στη Θεσσαλονίκη.

 

Ομάδες παιδιών που προγραμματίζουν και ανακαλύπτουν τη ρομποτική, διαγωνίζονται σήμερα στο τελικό του First Lego League Greece, που γίνεται σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» στην Θεσσαλονίκη.

Στον τελικό διαγωνισμό, που συνδιοργανώνεται από την eduACT και την ΔΕΘ-Helexpo, συμμετέχουν περισσότερα από 1.500 μικροί επιστήμονες.  Ο φετινός διαγωνισμός έχει θέμα την υδροδυναμική και οι συνολικά 156 ομάδες που πήραν μέρος στους πέντε προκριματικούς γύρους, κλήθηκαν να λύσουν ένα ρεαλιστικό πρόβλημα σχετικά με το νερό.

Η ομάδα που θα κερδίσει στον διαγωνισμό, θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Detroit και στο World Festival που θα διεξαχθεί εκεί στις 25 Απριλίου, ενώ άλλες τρεις ομάδες θα μας εκπροσωπήσουν στο OEC Debrecen της Ουγγαρίας στις 16 Μαΐου και στο Τalin της Εσθονίας στις 6 Ιουνίου.

Εκπαίδευση και διασκέδαση σε έναν διαγωνισμό…

Μπορείτε να διαβάσετε το ρεπορτάζ του seleo και εδώ: https://www.seleo.gr/thessalonikh/263807-mikroi-epistimones-diagonizontai-me-ta-rompot-tous-sto-first-lego-league-sti-thessaloniki-vinteo#.Wp5DXR3FLcc

Κατηγορίες: First Lego League

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *