Έχοντας στις βαλίτσες τους εφόδια όπως είναι η αγάπη, η αλληλεγγύη και η προσφορά , η ομάδα του φιλεκπαιδευτικού σωματείου eduACT έφτασε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελπίδα της Ξάνθης με έναν και μοναδικό σκοπό: Να γνωριστεί αλλά και να ενημερώσει τους γονείς και παιδιά για τη δράση της “Μάχη για τα Όνειρά τους” μέσω της οποίας θα δοθεί η δυνατότητα σε παιδιά Ρομά της Ξάνθης να συμμετάσχουν στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα της eduACT «SeaSun+Fun S.T.E.A.M.&RoboticsCamp».

Η δράση αυτή έχει ως σκοπό να παρέχεται η ευκαιρία σε εκείνους τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν την οικονομική και όχι μόνο ευχέρεια να έρθουν πιο κοντά στη γνώση και στην προκειμένη περίπτωση αυτό επιτυγχάνεται μέσω του κατασκηνωτικού προγράμματος του σωματείου που συνδυάζει την επιστήμη και καινοτομία με τη διασκέδαση και τη θάλασσα. Το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί το φετινό καλοκαίρι , θα δώσει τη δυνατότητα σε 8 παιδιά -αγόρια και κορίτσια- να συμμετάσχουν δωρεάν ενώ η eduACT θα εξασφαλίσει τη μετακίνησή τους με κάθε λεπτομέρεια . Τα 8 αυτά παιδιά επιλέχθηκαν μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στην οποία υπέβαλλαν την αίτηση τους παιδιά .

Η ομάδα της eduACT μέσα από μια εκδήλωση γνωριμίας που διεξήχθη στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελπίδα  ενημέρωσε αναλυτικά για το πρόγραμμα “Μάχη για τα Όνειρά τους” , που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ μέσω του οποίου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν ένα μοναδικό καλοκαίρι , κατά το οποίο η γνώση δεν σταματά και δεν γνωρίζει από διακρίσεις. Όλα τα παιδιά οφείλουν να έχουν δεδομένη την πρόσβαση στην επιστήμη και την καινοτομία και η eduACT με τις δράσεις της και έχοντας ως σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια την Αμερικάνικη Πρεσβεία καταβάλλει τα αδύνατα δυνατά για να υλοποιηθεί και αυτό το όραμα.

*Θερμές ευχαριστίες στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης και τη διευθύντρια του κα Κελτσίδου για τη φιλοξενία


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *