Νικήτριες επέστρεψαν οι δύο ελληνικές ομάδες, οι «The Inventors» από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας και οι «Next Generation Kids» από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων που μας εκπροσώπησαν στο «World Festival» στο στο Χιούστον, των Η.Π.Α.

Περισσότερα από 15,000 παιδιά από 40 διαφορετικές χώρες διαγωνίστηκαν στη ρομποτική, την έρευνα και την καινοτομία και περισσότεροι από 33,000 επισκέπτες στη μεγαλύτερη γιορτή των επιστημών και της τεχνολογίας για παιδιά!

Στην Ελλάδα το FIRST  LEGO League, τη φετινή σχολική χρονιά 2018 – 2019 τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και στη φετινή σεζόν διαγωνίστηκαν συνολικά περίπου 1.600 παιδιά!

Οι «The Inventors», Πανελλήνιοι πρωταθλητές για τη φετινή σεζόν, έλαβαν το πρώτο βραβείο για την καλύτερη έρευνα, ενώ έχοντας άριστη βαθμολογία στις 23 από τις 27 κατηγορίες στις ρούμπρικες των κριτών, ήταν υποψήφιοι για 7 από τα 9 βασικά βραβεία του διαγωνισμού!

Οι «Next Generation Kids», οι οποίοι κατέκτησαν τη 2η θέση στον Πανελλήνιο τελικό έλαβαν το βραβείο των κριτών για «Την Καλύτερη απόδοση στους 3 τομείς του FLL» και συμμετείχαν στον τελευταίο γύρο με τις 8 καλύτερες ομάδες του Robot Game!

Εκ μέρους του Φιλεκπαιδευτικού Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου eduACT – ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, αποκλειστικού διοργανωτή του FIRST LEGO League σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια, είμαστε περήφανοι που πιστέψαμε στις ομάδες μας και για την εξαιρετική απόδοση τους!

Διπλή χαρά για εμάς είναι πως τα αποτελέσματα της συνεδρίασης και η ανατροφοδότηση από την κριτική επιτροπή του Πανελλήνιου τελικού, συμπίπτουν απόλυτα με τα αποτελέσματα σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που ενισχύει ακόμα περισσότερο το κύρος και τη φερεγγυότητα της διοργάνωσης!

Επόμενο ραντεβού 22 – 25 Μαΐου στη ανοιχτό πρωτάθλημα της Σμύρνης, στο στο οποίο μας εκπροσωπούν 5 ομάδες!

Κατηγορίες: eduACTFirst Lego League

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *