Το Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εναρκτήρια εκδήλωση του εκπαιδευτικού προγράμματος για τη Γλαύκη Ξάνθης, με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια δώδεκα εργαστηρίων, ξεκινώντας στις 15 Δεκεμβρίου. Σε αυτό το χρόνο τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την εκπαιδευτική ρομποτική χρησιμοποιώντας το EV3 της Lego και θα διδαχτούν διασκεδάζοντας μέσω δραστηριοτήτων S.T.E.Α.M. Επιπλέον, στα πλαίσια του προγράμματος, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον προκριματικό της First Lego League 2018 Into Orbit στην Ξάνθη, προκείμενου να γνωρίσουν το διαγωνισμό και τα παιδιά της περιοχής που συμμετέχουν.

Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης, περίπου 50 παιδιά συμμετείχαν σε δραστηριότητες εξοικείωσης με τα Lego και γνωριμίας με τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών εργαστηρίων


Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης, περίπου 50 παιδιά συμμετείχαν σε δραστηριότητες εξοικείωσης με τα Lego και γνωριμίας με τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών εργαστηρίων, δημιουργώντας κατασκευές που τους αντιπροσωπεύουν και γνωρίζοντας το ένα το άλλο με ένα διαφορετικό τρόπο. Παράλληλα οι γονείς τους ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο του προγράμματος και τα εφόδια που αυτό θα προσφέρει στα παιδιά τους. Οι γονείς και τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό προσπαθώντας να μάθουν περισσότερα, κάνοντας ερωτήσεις και συμμετέχοντας ενεργά, γεγονός που θέτει γερά θεμέλια για τη συνέχεια του προγράμματος.
Η eduACT με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, στo πλαίσιo της δράσης «Ευκαιρίες για τη Γνώση», στηρίζει για άλλη μία φορά τα παιδιά, δίνοντας τους τις γνώσεις για ένα καλύτερο μέλλον, με τη βοήθεια του Επιμορφωτικού Κέντρου Γλαύκης και του κυρίου Αζήζ Ορχάν Ν.

Κατηγορίες: Eduact

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *